Ce ai putea mânca fără să pierzi mult timp, să fie cât de cât sănătos, să nu coste mult, să fie foarte gustos şi să poată fi făcut cu resturi de prin frigider? Nimic, nu? Nu! Poţi (dacă ai măcar un prăjitor de pâine, iar dacă ai un cuptor, cu atât mai bine) să-ţi faci câteva bruschette. Cum ar veni, asta:
Pâine, roşii, ardei gras, o ciupercă (asta nu se vede dar vă asigur că există), şuncă, parmezan, usturoi, ulei de măsline extravirgin.
Pe o felie de pâine am pus ciuperca tăiată în lamele, pe alta am pus câteva franjuri din şuncă iar cea de-a treia a rămas goală. Am pus toate cele trei felii în cuptor. Dacă nu aveţi cuptor, puneţi feliile de pâine în prăjitor şi abia apoi le acoperiţi (ciupercile champignon sunt bune şi crude).
Din roşii, ardei, ulei, sare, piper, busuioc uscat (ori verde, ar fi chiar mai bun) faceţi o salată. Apoi scoateţi feliile de pâine din cuptor, să nu se ardă.
Nu strică să faceţi câteva fâşii de parmezan. Puteţi să-l răzuiţi sau să folosiţi un cuţit ori un dispozitiv de curăţat legume.
De ce am lăsat o felie goală? Pentru că am vrut să o frec cu un căţel de usturoi. Yumm.
Am pus salata şi parmezanul peste feliile de pâine.
Apoi am mâncat.