Cheesecake mozaic

382

[PUB]

A trecut aproape un an de când am început stagiatura pe adihadean.ro. Cred că deja v-ați obișnuit cu rețetele mele și v-ați dat seama că sunt fană cheesecake. Îmi place mult să prepar în diverse forme și să descopăr combinații noi. Cel de astăzi este printre cele mai reușite. Combină, într-un mod discret, trei gusturi complementare care formează un desert foarte gustos. 

Trebuie să recunosc că am apelat, totuși, la un ajutor; am folosit dulce de leche Mardel, pentru că are o textură densă, un gust intens și m-a cucerit. Dulce de leche este, pe scurt, dulceață din lapte care merge de minune în deserturile cu ciocolată și nu numai. 

Ingrediente
  • 180 g de biscuiți
  • 80 g de unt
  • 100 g de Dulce de leche Mardel
  • 400 g de cremă de brânză
  • 125 g de smântână pentru frișcă
  • 100 g de ciocolată neagră
  • 100 g de ciocolată albă
  • Bucățele de ciocolată pentru decor
Mod de preparare

Pentru blat am topit untul și l-am amestecat cu biscuiții mărunțiți, iar apoi am pus amestecul pe fundul unei tăvi rotunde și l-am apăsat bine cu ajutorul unei linguri. Apoi am amestecat crema de brânză cu smântâna pentru frișcă, până a rezultat o cremă pufoasă. Separat, am topit ciocolata neagră și apoi ciocolata albă. Am împărțit crema de brânză în 3 boluri diferite și am pus într-unul ciocolata albă topită, într-altul ciocolata neagră topită și în ultimul dulce de leche. Am amestecat bine fiecare din creme cu ajutorul unui mixer, până s-au omogenizat bine.

Pentru a avea un aspect de mozaic, am pus câte o lingură din fiecare cremă, alternativ, peste blatul de bicuiți și apoi am mai pus încă un strat de cremă peste, tot așa, până am finalizat crema.

Deaspura le-am amestecat ușor, cu o scobitoare, să îi ofer un aspect marmorat. Am dat cheesecake-ul la frigider pentru 2 ore cât să se întărească cremele și l-am servit.

Este un desert foarte cremos, gustos, iar prepararea este mai mult decât simplă. Vi-l recomand cu drag!

Spor la gătit și nu uitați să fiți creativi!

Flaminia

Join the Conversation

  1. Buna. Arata foarte bine. Ce fel de biscuiti ai folosit si unde gasim acest dulce de leche? La ce te referi cand spui crema de branza?
    Multumesc!

  2. Am folosit biscuiti Petit Beurre si pentru ca cheesecake-ul să fie cremos, eu folosesc cremă de brânză simplă (cea de întins pe pâine – fără verdețuri).
    Acest dulce de leche se poate comanda de aici: https://dulcedelechemardel.ro/wp/home/shop/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close