
[PUB]
A trecut aproape un an de când am început stagiatura pe adihadean.ro. Cred că deja v-ați obișnuit cu rețetele mele și v-ați dat seama că sunt fană cheesecake. Îmi place mult să prepar în diverse forme și să descopăr combinații noi. Cel de astăzi este printre cele mai reușite. Combină, într-un mod discret, trei gusturi complementare care formează un desert foarte gustos.
Trebuie să recunosc că am apelat, totuși, la un ajutor; am folosit dulce de leche Mardel, pentru că are o textură densă, un gust intens și m-a cucerit. Dulce de leche este, pe scurt, dulceață din lapte care merge de minune în deserturile cu ciocolată și nu numai.
Ingrediente
- 180 g de biscuiți
- 80 g de unt
- 100 g de Dulce de leche Mardel
- 400 g de cremă de brânză
- 125 g de smântână pentru frișcă
- 100 g de ciocolată neagră
- 100 g de ciocolată albă
- Bucățele de ciocolată pentru decor
Mod de preparare
Pentru blat am topit untul și l-am amestecat cu biscuiții mărunțiți, iar apoi am pus amestecul pe fundul unei tăvi rotunde și l-am apăsat bine cu ajutorul unei linguri. Apoi am amestecat crema de brânză cu smântâna pentru frișcă, până a rezultat o cremă pufoasă. Separat, am topit ciocolata neagră și apoi ciocolata albă. Am împărțit crema de brânză în 3 boluri diferite și am pus într-unul ciocolata albă topită, într-altul ciocolata neagră topită și în ultimul dulce de leche. Am amestecat bine fiecare din creme cu ajutorul unui mixer, până s-au omogenizat bine.

Pentru a avea un aspect de mozaic, am pus câte o lingură din fiecare cremă, alternativ, peste blatul de bicuiți și apoi am mai pus încă un strat de cremă peste, tot așa, până am finalizat crema.

Deaspura le-am amestecat ușor, cu o scobitoare, să îi ofer un aspect marmorat. Am dat cheesecake-ul la frigider pentru 2 ore cât să se întărească cremele și l-am servit.

Este un desert foarte cremos, gustos, iar prepararea este mai mult decât simplă. Vi-l recomand cu drag!

Spor la gătit și nu uitați să fiți creativi!