Mic dejun rapid și sănătos – omletă cu mazăre și ardei

422

Mai că am pus toată postarea-n titlu. De fapt, nici nu-s multe de spus despre rețeta de azi. E o omletă care poate vă pare banală. Ei bine, nu-i chiar atât de banală, conține mazăre (o găsiți congelată, prefiartă ori doar opărită -nu recomand mazărea din borcan ori pe cea din conservă, sunt fierte mult prea mult), ou, lapte, poate conține ce ierburi aromatice vă plac (cimbrișor, busuioc, pătrunjel, coriandru) și NU se prăjește în ulei.

Trei ouă și 100 de mililitri de lapte – bateți-le bine împreună. Puneți o pișcătură de sare în amestec.

Puneți în același vas mazărea și o lingură de cubulețe (mici) de ardei gras. Plus ierburile aromatice. Amestecați puțin.

Ungeți o tavă pentru chec cu unt, turnați amestecul de ouă și lapte/legume în ea și puneți tava în cuptorul încins la 200 de grade Celsius. În cinci-șase minute e gata omleta.

Dacă vreți o omletă mai subțire, folosiți o tavă mai întinsă. Se coace mai repede cu două minute.

Gata micul dejun. Care poate fi la fel de bine o gustare. Sau un aperitiv rece. Să fiți sănătoși. Și să dați un like paginii Farfurii Curate, vrem să ajungă la cât mai mulți părinți informații, idei de rețete ceva mai sănătoase, alternative ieftine, rapide și ușoare la mâncarea din fast food. Mulțumesc frumos.

Join the Conversation

  1. am obiceiul sa pun tot felul de legume in omleta dar cu mazare chiar nu am incercat….asa ca sambata incerc si varianta asta…plus ca nu m-am gandit pana acum sa o pun in tava si sa o bag la cuptor….chiar ma gandeam cum se poate prepara o omleta la vreo 4 prieteni care raman peste noapte si nu imi venea in cap decat varianta scrambled…omul cat traieste invata:D

  2. Ce bine arata….

  3. Foarte faina. Mai fac si eu dar inainte calesc putin in unt legumele. E destul pentru mazare si ardei 5-6 minute? Ori asta-i tot secretul, sa fie semi-gatite si cat mai sanatoasa?

    1. Adi Hădean Author says:

      diana, e suficient:)

  4. asta o sa fie micul dejun de sambata:) multumesc

  5. Recent am descoperit blogul tau si continui sa ma minunez de ideile pe care le ai cu ingrediente simple si la indemana. Felicitari si sa fi sanatos sa ne inspiri in continuare!

    1. Adi Hădean Author says:

      simona, mulțumesc frumos

  6. Felicia Chirila says:

    SUPER IDEE,MAI ALES CA MIE IMI PLACE SA FOLOSESC CUPTORUL ELECTRIC,MAI MULT DECAT SA PRAJESC PE ARAGAZ

  7. Madda Ilade says:

    Tocmai am incercat reteta. Mai astept doua minute si merg sa o scot din cuptor. :D

    Abia astept sa mananc bunatatea asta (chiar daca e trecuta de mult ora micului dejun). Yum!

  8. Cu ce-as putea inlocui mazarea , ca nu ne place nicicum …

  9. dOAMNE BINE ARATA, CRED CA E LA FEL DE BUNA SI, CE SA MAI SPUN DE „COLECTIA” DE VITAMINE !!!!
    SUPER !!!
    SPOR LA TREABA SI LA CAT MAI MULTE RETETE SANATOASE CU ADEVARAT PENTRU CEI MICI SI NOI CEI MARI !!!!!!!

  10. Si noi facem omleta tot la cuptor, baietelul meu papa multe oua si numai omleta, asa ca… eu o fac cu branza si spanac, rosii, brocoli, conopida, morcov (impreuna sau separat) plante aromatice, iar pe fundul tavii pun felii de paine, sau crutoane in amestec. E delicios!

  11. MIHAILESCU CRISTINA FELICIA says:

    astazi am facut-o,foarte gustoasa si usoara!!!!

  12. Am pus-o si eu la cuptor; doar ca nu are mazare, nici ardi, dar i-am pus iaurt. Ideea de omleta la cuptor m-a inspirat .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close