Mai că am pus toată postarea-n titlu. De fapt, nici nu-s multe de spus despre rețeta de azi. E o omletă care poate vă pare banală. Ei bine, nu-i chiar atât de banală, conține mazăre (o găsiți congelată, prefiartă ori doar opărită -nu recomand mazărea din borcan ori pe cea din conservă, sunt fierte mult prea mult), ou, lapte, poate conține ce ierburi aromatice vă plac (cimbrișor, busuioc, pătrunjel, coriandru) și NU se prăjește în ulei.
Trei ouă și 100 de mililitri de lapte – bateți-le bine împreună. Puneți o pișcătură de sare în amestec.
Puneți în același vas mazărea și o lingură de cubulețe (mici) de ardei gras. Plus ierburile aromatice. Amestecați puțin.
Ungeți o tavă pentru chec cu unt, turnați amestecul de ouă și lapte/legume în ea și puneți tava în cuptorul încins la 200 de grade Celsius. În cinci-șase minute e gata omleta.
Dacă vreți o omletă mai subțire, folosiți o tavă mai întinsă. Se coace mai repede cu două minute.
Gata micul dejun. Care poate fi la fel de bine o gustare. Sau un aperitiv rece. Să fiți sănătoși. Și să dați un like paginii Farfurii Curate, vrem să ajungă la cât mai mulți părinți informații, idei de rețete ceva mai sănătoase, alternative ieftine, rapide și ușoare la mâncarea din fast food. Mulțumesc frumos.