Mai țineți minte postarea despre lapte? Atunci v-am promis că până la Crăciun o să vă dau mai multe rețete cu lapte. Tocmai fac asta. Azi, un desert cu orez sălbatic și lapte, inspirat de sticky rice-ul pe care l-am mâncat în Thailanda. Am mai făcut deserul acesta și cu orez obișnuit dar nu mi-a plăcut la fel de mult. Iată:
Ingrediente puține, orez, lapte dulce, lapte condensat și îndulcit, un plic de zahăr vanilat Bourbon.
Am pus orezul la fiert în apă (o cană de orez, trei căni de apă) cu o pișcătură de sare.
Am pus și zahărul vanilat odată cu orezul.
După un sfert de oră de clocot, apa a scăzut iar eu am pus peste orez laptele dulce (200 de mililitri). Am lăsat să fiarbă în continuare.
Am pus și laptele condensat (3-4 linguri) în oala cu orez. Pentru că acesta are zahăr, nu am folosit alt zahăr la desert. Apropo, nu mai puteți găsi laptele acesta în Carrefour, doar la Băcănia veche în București și online, pe site-ul distribuitorului.
După 35-40 de minute de fiert (în total), desertul arată așa:
Chiar seamănă ca textură cu orezul thailandezilor și cred că două-trei linguri de lapte de cocos l-ar apropia de acela și din punct de vedere al gustului. Poate încercați voi și-mi spuneți cum a ieșit. Să fiți sănătoși.