Un producător de paste din Cluj, care se întâmplă să-mi fie amic, mi-a dat spre testare niște paste din orez la care lucrează de ceva vreme. Omul mi-a cerut părerea, i-am spus-o și sper că am fost de folos. Din toată povestea asta a ieșit și o rețetă. Mă gândesc că ar fi bine să se bucure cineva de ea, în afara familiei mele. Iat-o aici:
Mai întâi am marinat puiul (2 ore, la rece) cu sare, piper, frunze de busuioc, frunze de mentă, ulei de măsline extravirgin și zeamă de grapefruit.
Am folosit piept de pui, „inimioarele” cele fragede de sub bucățile principale de piept.
Am fiert pastele în pă cu sare, cum ai fierbe orice paste. Le-am lăsat al dente.
Am dat prin răzătoarea fină un cățel mare de usturoi.
Am pus usturoiul într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. L-am sfârâit puțin (5 secunde) îniante de a pune puiul peste el.Am pus puiul în tigaie și l-am rumenit ușor.
După 7-8 minute, am pus peste pui ceapă verde, ciuperci champignon tăiate-n jumătăți, rondele groase de zucchini, jumătăți de roșii mititele și frunze de busuioc.
Am amestecat bine toate astea, timp de 4-5 minute pe foc iute.
Am pus trei linguri de roșii pasate, două linguri din apa în care am fiert pastele și o linguriță de zahăr brun, peste mâncarea din tigaie. Am amestecat bine și am lăsat să dea un clocot scurt.
De făcut într-un sfert de ceas, odată ce puiul e marinat (poți să-l pregătești dimineața pentru prânz ori pentru cină, e mai bine dacă apucă să se marineze mai mult).