Ieri ne-a răvășit pofta de gogoși. Sănătate curată, în sensul că nici vorbă. Totuși, pofta-i poftă și mai bine mănânc trei gogoși decât să stau cu gândul acolo pentru următoarele șase luni (cam ăsta-i intervalul la care mi se face poftă de așa ceva). A mers repede.
Am folosit un kilogram de făină, 10 grame de drojdie desfăcută-n două linguri de lapte, o jumătate de litru de lapte, o ceașcă de iaurt, un ou, două pișcături de sare, trei linguri de zahăr și coaja unei lămâi. Am frământat bine toate astea. aluatul trebuie să fie moale și trebuie frământat energic până se desprinde ușor de mâini (cam 12-15 minute).
Am lăsat aluatul să dospească o oră și un pic, până și-a dublat volumul. Am tăiat discuri de aluat cu un inel, am încins puțin ulei într-o tigaie din fontă (nu trebuie să umpli tigaia cu ulei și dacă-l încingi bine, aluatul nu va absorbi prea mult) iar restul e istorie. Am făcut cam 70-80 de gogoși, așa că am chemat ajutoare pentru a scăpa cu fața curată. Pozele-s făcute cu telefonul, vă rog să mă scuzați.
Era să uit: am lipit de gogoși niște silvoiz (magiun) și niște dulceață de afine. Gata. Să fiți sănătoși.