Nu mă întrebați cum a ajuns în frigiderul meu o caserolă cu aripi&spate de pui (n-aș fi cumpărat-o eu decât dacă plănuiam o supă, lucru pe care nu l-am făcut), mulțumiți-vă (așa cum am făcut și eu) să constatați că a ajuns acolo și că trebuie să fac mâncare din respectivele „piese de schimb”. Ce poți face când ai la dispoziție jumătate de oră? Iată:
Aduni pe masă ce ai în jur. Adică un mănunchi de busuioc (intră-n film mai încolo).
Te uiți în frigider după ce mai ai (pe lângă o răcoare suavă cu miros caș afumat). Eu am avut roșii, ardei grași, ceapă verde, o lămâie verde și ea. În bol vedeți ceva negru. Adică o lingură de sos de soia, trei picături de ulei de susan, o linguriță de sos de stridii. Am mai adăugat acolo și zeama de la o jumătate de lămâie (aceea verde din poză, alta n-am avut).
Am pus puiul pe grătar (încins bine), l-am întors din zece în zece minute…
..și în tot timpul ăsta l-am pictat cu sosul cel negru. Dacă întrebați acum „se poate și-n cuptor?” răspunsul e „da, dar nu vreți asta, rezultă prea mult fum”.
Am pus pe grătar ardeii și ceapa dar nu le-am ținut mult acolo, cât să se pătrundă ușor.
Am tăiat roșiile, am pus în bol ardeii tăiați și ceapa tăiată și ea, câteva frunze de busuioc, puțină sare și zeama de lămâie rămasă de la glazură(aia verde din poză, alta n-am avut).
Apoi am mâncat.
Ruda săracă a puiului la rotisor nu s-a făcut de rușine, a fost chiar o masă gustoasă.