Azi ne concentrăm pe ceva simplu și rapid, bun de luat la drum într-o zi agitată sau, mai bine, într-una liniștită la o plimbare prin parc. Le putem zice fâșii de pui sau crispy strips, dar gustul este mai important decât numele.
Azi am altă variantă de expunere a rețetei, axată pe timpul alocat acțiunilor și contrar obișnuinței mele, vă spun cantitățile de la început ca să puteți fi mai bine pregătiți pentru acest sprint.
2 bucăți piept de pui
2 gălbenușuri
2 linguri de muștar de Dijon
200ml ulei
150g pesmet
Sare
Înainte de a începe, pornim cuptorul și îl lăsăm să se încălzească la 180 grade
- Porționare: 2 minute
Ideal este să scoatem pieptul de pui din frigider cu câteva minute înainte de a începe. Astfel, îl aducem la temperatura camerei. Dar dacă ești grăbit(ă), se poate și acum, tocmai de aceea începem cu porționarea puiului, pentru a putea sta la temperatura camerei câteva minute până terminăm și alte etape.
Destul cu povestea. Etapa este chiar simplă. Tăiem pieptul de pui în fâșii lunguiețe de aproximativ 2 cm lățime și le lăsăm într-o farfurie adâncă.
- Maioneză cu muștar de Dijon: 5 minute
Alt pas simplu; amestecăm un gălbenuș cu sare și cu o linguriță de muștar de Dijon. Folosind mixerul, încorporăm uleiul turnat în fir subțire până obținem maioneza. Adăugăm restul de muștar și omogenizăm pentru a obține o maioneză cu un gust de muștar mai pregnant.
- Ultima sută: 5 minute
Peste fâșiile de pui adăugăm maioneză și le amestecăm până se creează un strat uniform de maioneză peste fiecare fâșie în parte. Ulterior dăm fiecare fâșie de pui prin pesmet si o așezăm pe o tavă de copt.
*Nu punem carnea în maioneză, ci invers, deoarece s-ar putea să mai rămână sos. În cazul în care îl contaminăm cu carne crudă, nu îl mai putem folosi.
**Pentru a fi cât mai eficienți, păstrăm mâna dreaptă curată. Luăm fiecare fâșie cu mâna stângă și o așezăm în farfuria cu pesmet. Cu mâna dreaptă acoperim cu pesmet și transferăm în tavă.
- Relaxare: 18 minute
Punem fâșiile la cuptor, și ne pregătim de ieșit din casă. Sorbim o gură de cafea, ne îmbrăcăm și după 18 minute scoatem mâncarea din cuptor.
Facem un cornet din hârtie de copt și-i dăm bice la ronțăit.
Text&Foto: Vladimir Marian