Banane caramelizate cu înghețată – un desert răcoritor

957

Dragilor, pentru cei împătimiți de dulce, avem un desert gustos de banane caramelizate servite cu nuci prăjite și înghețată de vanilie. Doar este vară și avem nevoie de ceva răcoritor în farfurie. Dacă vă plac deserturile dulci, dulci, acesta este o alegere perfectă, avem parte de multe arome. Partea cea mai faină este că vă puteți juca cu posibile combinații, să folosiți ce înghețată aveți pe acasă sau alune, nu neapărat nuci. Chiar vă sfătuiesc să profitați de bunătățile de prin frigider, congelator și cămară, iar dacă aveți înghețată de casă atunci sunteți cei mai câștigați. Nu vă mai zic cât de rapid se prepară acest desert, găsiți mai jos toți pașii spre rețeta de – Banană caramelizată cu înghețată.

Ingrediente pentru banane caramelizate:

  • 80 g zahăr brun
  • 35 g unt nesărat
  • 1 baton de scorțișoară
  • 3 banane de dimensiuni medii
  • 1 cutie înghețată de vanilie
  • 50 g nuci
  • 55 ml lapte
  • Praf de sare
Ingrediente pentru Banane caramelizate cu înghețată

Metoda de preparare

Pentru început am pus într-o tigaie de inox zaharul brun și untul cubulețe. L-am lăsat la foc mediu și doar am mișcat tigaia din când în când, ca să se topească uniform zahărul, fără să amestec cu lingura. După ce acesta începe să se topească, am amestecat puțin cu o lingură de silicon ca să încorporez untul cât mai bine. 

preparare caramel

Într-o tigaie separată am prăjit nucile și le-am luat coaja, acestea au o aromă  foarte bună dacă sunt puțin prăjite.  

Am tăiat bananele pe jumătate și pe una dintre acestea am lăsat-o cu coajă, după ce am spălat-o foarte bine (aceasta mi-a plăcut cel mai mult) – banana cu coajă are la final o aromă mai intensă de banană și o textură mai faină. 

banane în caramel

După ce zahărul s-a topit și și-a schimbat culoarea, am pus bananele în tigaie peste acesta. Am lăsat bananele 30 de secunde pe o parte după care le-am întors, aveți grijă deoarece zahărul este foarte fierbinte. 

Servire banane caramelizate cu înghețată

Odată întoarse, am pus lapte în tigaie și am agitat bine tigaia ca să ajungă laptele uniform peste tot. În acest pas caramelul începe să se formeze și să fiarbă. După ce l-am lăsat maxim 30 de secunde pe foc, agitând continuu tigaia, am adăugat niște praf de sare și  am oprit focul.

Banane caramelizate cu înghețată

Am luat bananele din tigaie și le-am pus într-o farfurie, servindu-le alături de înghețată de vanilie și nucă prăjită. Divin și dulce!

Poftă mare, 

Ioana 

Alte idei de deserturi răcoroase găsiți și aici.

Join the Conversation

  1. Am incercat reteta si mi-a placut FOARTE mult. Merci de pont :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close