Nu știu dacă au apărut cartofii noi românești (e posibil) nici nu mă mai pot gândi dacă legumele din piețele noastre sunt de la noi ori de aiurea. Globalizarea m-a cam amețit. Sigur, nu destul de mult încât să nu mai vreau să gătesc. De data asta vă arăt o cremă pe care am făcut-o din cartofi noi.
Am folisit cam un kilogram de cartofi pe care i-am spălat bine de tot, i-am tăiat în 4 și i-am pus la fiert în trei litri de apă cu puțină sare.
Împreună cu cartofii am pus cinci-șase căței de usturoi. Fulgii de ardei iute i-am pus la urmă, s-au rătăcit cumva în poza asta.
Pentru că nu aveam nici lapte nici smântână nici unt prin casă am folosit lapte de cocos. Sigur că nu-i chiar smântână dar e cel mai asemănător lucru pe care l-am putut găsi.
După ce le-am pasat pe toate bine de tot cu blenderul vertical, am completat supa cu ulei de dovleac, fulgi de ardei iute și un amestec de mirodenii arăbești.
Să fiți sănătoși.