Înainte de a trece la povestea cu înghețata, e musai să vă atrag atenția asupra unui concurs desfășurat pe gurmandapetit.ro, concurs care vă poate aduce un loc la un curs de gătit fripturi la tigaie (vită, miel, berbecuț). Poate vă interesează, poate vreți să gătim ceva împreună:). Acum să ne ocupăm de desert. V-am povestit ieri despre cum se face baza de înghețată, azi pornim de la bază și construim. E simplu, veți vedea. Mai întâi am pus 80 de grame de amaretti în blender. I-am transformat în pudră. Dacă nu aveți blender cu vas, folosiți un blender vertical și un bol adânc sau, și mai bine, o oală cu pereți înalți.
Am turnat 400 de grame de bază peste pudra de amaretti, în același vas al blenderului. Am pornit blenderul pe turație mică apoi am crescut la mediu și am lăsat baza și pudra să se omogenizeze (1 minut).
Am turnat amestecul în mașina de făcut înghețată.
Înghețata poate fi mâncată pe loc sau oricând în următoarea săptămână, dacă e păstrată la -16-18 grade Celsius. Se servește când ajunge la temperatura de -12 grade Celsius (o lași în frigider și o verifici cu un termometru), când arată ca în imaginea de mai jos și poate fi luată cu lingura de înghețată și modelată sub formă de globuri.
Nu-i greu, nu? Să fiți sănătoși.