Personal, cred că orice bussines trebuie să fie în primul rând social, să răspundă unei nevoi reale a celor din jur. Nu cred în afacerile care au doar obiective financiare. Îmi place ca o afacere să încerce să facă viața mai frumoasă celor din jur. Și evident, să fie și profitabilă, pentru că altfel…o luăm de la început :)
Acum un an de zile când am început să lucrez la noul restaurant, am avut multe temeri (o parte încă le mai am), însă am fost susținut de un bun prieten francez (evident, inclusiv financiar).
Spațiul fiind unul ultracentral, premisele erau și sunt încă unele favorabile unui restaurant de lux. Însă fiind un spațiu situat la demisol, comportă și anumite riscuri. Poate cel mai important este cel al aerisirii.
Fiind „chitit” să pun la punct o afacere frumoasă, care să atragă oamenii activi, împreună cu familiile lor, am decis fără rețineri ca în noul local să fie INTERZIS FUMATUL.
Știu sigur că e si o decizie corectă din punct de vedere al bussines-ului, pentru că în acest fel voi putea atrage exact nișa de clienți pe care o doresc: familiști activi, cu o anumită condiție socială, ce-și doresc să poată ieși cu toată familia la un restaurant decent. În plus, prietenul meu francez m-a liniștit, asigurându-mă că și în Franța după ce a apărut legea care interzice fumatul în spațiile publice, tot mai multe familii au început să iasă la restaurant.
Deși am dechis doar de câteva zile, feed-back-ul este unul excelent, având satisfacția să-mi calce pragul chiar clienții pe care mi-i doresc. Clienți fini, care știu să aprecizeze o mâncare și un vin bun. Iar pentru cei care nu se pot abține, am pregătit în fața localului un butoi cu nisip, să aibă unde ieși la o țigară (nu vă spun cât am plătit chirie la primărie, ca…); dar ce nu fac eu pentru confortul clienților mei.
Restaurant Nobila Casa – Fumatul interzis
Satu Mare, str. I.C. Brătianu nr. 3
0770 503 961