Sunt încântat când, din ingrediente puține, reușesc să fac o mâncare care să mă mulțumească total. Adică să fie gustoasă, să fie hrănitoare și să mă sature dintr-o porție rezonabilă. Crema de linte pe care am făcut-o ieri a reușit să facă toate astea. Să vă spun:
Am pus la înmuiat 300 de grame de linte (culoarea nu-i importantă, crema se face la fel).
Am uitat de ea până a doua zi. S-a cam umflat, ceea ce era de așteptat.
Am pus-o într-o oală de 2 litri. Peste ea, două roșii tăiate-n sferturi și 3-4 căței de usturoi. Am folosit za’atar și chimion pentru condimentare.
Am acoperit cu apă, am adăugat puțină sare și am lăsat să fiarbă pe foc mic, 35 de minute. Am pus apoi tot conținutul oalei în blender și am făcut crema, adăugând 20 de grame de unt și 30-35 de grame de iaurt gras.
Din momentul acesta e ușor: dacă vrei o crem mai groasă (eu n-am vrut), o pui la loc în oală și o mai ții puțin pe foc mic. Dacă nu vrei, o pui în oală și atât.
Pentru a completa crema, am fript câteva rondele de cârnați din carne de vită.
Am decorat crema cu ulei de măsline, ulei de dovleac, busuioc, pătrunjel, creson și busuioc roșu de la Dor de verde.