Nu-s un mare fan al cefei de porc dar nici nu mă apucă sfiala în fața unei bucăți suculente, ba din contră devin îndrăzneț, îmi vin idei, fac planuri și trec repede la acțiune. Așa și ieri:
M-am pomenit cu ceafa-n față. I-am alăturat tot ce mai aveam în frigider: o jumătate de ceapă albă, o legătură de ceapă verde, o jumătate de ardei, un dovlecel mic, o ciupercă și un ardei iute.
Am tăiat carnea în felii groase și am pus-o în oala mea din fontă.
Am pus legumele tăiate peste carne, am acoperit cu apă și o cană de vin și am pus oala pe foc, cu capacul deasupra. După un ceas pe foc mic, am condimentat tocana cu sare și piper am adăugat o rămurică de cimbru și am mai lăsat tocana jumătate de ceas pe foc, fără capac.
Asta-i toată povestea.
Să fiți sănătoși.