Uneori găsesc miel proaspăt în magazinele de pe la noi. Rar, că dacă găseam des, puneam ceva cu miel în meniul restaurantului. Ultima încercare cu miel s-a datorat prezenței în raza mea de acțiune a unor bucăți de mușchiuleț.
Carnea a stat ore bune la marinat cu ulei de măsline și usturoi.
Pentru garnitură am pregătit câțiva bănuți dintr-un cartof.
Am tras carnea pe țepușe, am stropit o tigaie cu ulei și am pus carnea la fript împreună cu cartofii. Trei minute pe fiecare parte, pe foc mediu. Am presărat sare și piper proaspăt măcinat peste carne și cartofi.
Am însoțit carnea și cu niște frunze verzi (care pot fi orice, salată, spanac tânăr și crud, măcriș, frunze de ridiche dacă-i sezon) și cu o lingură zdravănă de hummus preparat ca aici.
Am presărat fain frumos și niște za’atar peste mâncarea din farfurie.
Dacă a fost bun? A fost perfect! O porție mică dar îndestulătoare, mușchiul pătruns doar cât trebuie, rozaliu în mijloc, fraged și cu aromă delicată.