Tarta mea cu brânză nu-i tocmai o tartă. Nu e nici un cheesecake. E o prăjitură pentru care am folosit lucruri care-mi plac și la un desert și la celălalt, după bunul meu plac, pentru plăcerea mea, a familiei mele și a voastră, dacă veți hotărâ să reproduceți această rețetă în bucătăria proprie.
Pentru blat am făcut un aluat asemănător cu cel de tartă, în care am pus 100 de grame de unt, 60 de grame de zahăr, un ou mediu la temperatura camerei și 220 de grame de făină albă, cernută.
E posibil ca făina pe care o folosiți să fie mai uscată, caz în care puteți să puneți în aluat o lingură de apă.
Unele școli spun că trebuie să amesteci mai întâi untul cu zahărul și apoi să adaugi celeate ingrediente. Cu acestă ocazie, mi-am demonstrat că aluatul iese perfect și dacă pun toate ingredientele într-un bol și le frământ bine. E adevărat, dacă pui zahăr fin, care se dizolvă repede. Dacă pui un zahăr cristalizat obișnuit, e mai înțelept să amesteci untul cu zahărul mai întâi.
Am întins aluatul într-o formă de tartă și l-am pus în frigider pentru o jumătate de oră. Între timp am pregătit brânza. Am folosit 500 de grame de brânză de vaci dietetică, un ou, 100 de grame de zahăr brun, două linguri de stafide. Le-am amestecat cu un tel, bine de tot.
Am scos aluatul din frigider, l-am înțepat cu o furculiță, să nu crească în valuri, l-am acoperit cu o foaie de copt și l-am rumenit 20 de minute la 180 de grade Celsius, în cuptorul încins înainte.
L-am lăsat apoi să se răcească puțin, am pus crema de brânză peste el și am pus prăjitura la copt la temperatură mică (aproximativ 140 de grade Celsius), cum aș fi făcut cu orice cheesecake cumsecade. După 50 de minute (timp în care am bătut o frișcă din 200 de mililitri de mântână dulce cu 60 de grame de zahăr) am scos prăjitura din cuptor.
Am lăsat-o să se răcească de tot înainte de a pune frișca peste ea. Peste frișcă am presărat puțin zahăr brun. Am obținut un desert gustos, destul e ușor și nu prea dulce.
Poate pare complicat de făcut. Nu-i chiar așa. Sunt pași simpli. Dacă aveți nelămuriri, lăsați un comentariu, răspund cât pot de repede.