Am făcut zilele trecute această supă de vită, pe oase, carne și legume. Prin „legume” înțelegem de data asta păstârnac, morcovi, pătrunjel, țelină și fenicul. După ce și-au făcut datoria legumele, m-am gândit că aș putea să scot de la ele ceva mai mult. Întrucât aveam deja câțiva ardei spanioli, mici și dulci, a apărut ideea unor ardei umpluți cu altceva decât se umplu ardeii în mod tradițional pe la noi, fierți încet într-un sos făcut din legumele scoase din supă.
Așadar, am pus toate legumele în blender (constat că Vitamix merge bine și la cald și la rece) , am adăugat niște pastă de ardei (dulce) și trei polonice de supă, foarte puțin piper și puțină viteză.Am pus sosul obținut pe foc mic și am pus în el câteva felii de hribi, uscate bine.
Am spălat ardeii, i-am șters cu un prosop din hârtie și i-am pus pe foc într-o tigaie stropită cu puțin ulei de măsline.
I-am fript ușor pe toate părțile, nu mult, să nu se înmoaie. Mi-am dorit doar să capete un gust subtil de ardei copt. După ce i-am scos din tigaie, i-am șters cu un alt prosop din hârtie.
Pentru umplutură am folosit chorizo (i-am dat jos pielița), pastramă din piept de rață, puțină brânză de capră și câteva felii de vânătă friptă pe grill și păstrată-n ulei.
Le-am mărunțit pe toate cu cuțitul, le-am amestecat cu două linguri de orez și puțin mărar.
Am umplut ardeii.Am pus ardeii în sos. I-am lăsat să fiarbă încet, puțin peste o jumătate de oră.