Algo de tapas
Tapas cu brânză de capră, Soignon și salvie: algo de tapas. Asta-i propunerea mea de azi.
Read MoreTapas cu brânză de capră, Soignon și salvie: algo de tapas. Asta-i propunerea mea de azi.
Read MoreDragii mei, bine v-am regăsit! De fiecare dată când se întâlnesc vinetele și Parmigiano Reggiano DOP, prin Italia iese chef, sărbătoare, paranghelie. Sărbătoare o să iasă și în acest episod din seria Farfurii Curate, pentru că am de gând să împrietenesc o vânătă dolofană și o porție zdravănă de Parmigiano Reggiano. Stați cu mine, că o să vă placă aceste vinete cu parmezan.
Read MoreÎn episodul de astăzi din Farfurii Curate avem o cantitate apreciabilă de Parmigiano Reggiano, ce vine direct din Italia. Este o brânză foarte, foarte bună și gustoasă, maturată cel puțin un an de zile și bogată în calciu. Ce vom pregăti cu ea? O să vă arăt o rețetă simplă, de paccheri cu Parmigiano Reggiano DOP.
Read MoreAstăzi vreau să vă prezint un fel de mâncare, foarte simplu și totuși foarte gustos și sățios, dar cel mai important, se gătește și foarte repede. Dacă sunteți consumatori de pește, sunt absolut convinsă că o să vă placă această rețete de somon pe sare cu legume.
Read MoreCu gȃndul la valurile mării înspumate, am închis ochii şi m-am lăsat furată de peisaj, purtată de briză pentru cȃteva secunde, simţind nisipul fierbinte, mirosul şi gustul sărat al apei. Şi mi s-a făcut poftă de o supă bisque de creveţi, uşoară, aerată şi aromată cu puţin tarhon, cimbru şi coriandru, pe care v-o propun şi vouă, ca să alinăm puţin dorul de mare.
Read MoreZilele trecute îmi aduce aminte rețeaua de socializare că acum ceva ani, pe vremea aceasta, ma bucuram de mâncarea, peisajele și atmosfera din Portugalia. Și dintre toate lucrurile, primul care îmi vine în minte este festinul cu sardine în stil portughez de care am avut parte aproape zilnic.
Read MoreParcă nu e vară încă până nu guști căpșunele mici, dulci și aromate de iunie. Și cum de câteva zile vremea nu pare văratică prin partea aceasta a locului, mă întorc în bucătărie să-mi (re)confirm anotimpul. Așa că vă propun să punem vara pe farfurie cu această rețetă de salată de verdețuri și căpșune.
Read MoreA venit și momentul ultimului act al mini-operei noastre despre uleiul de măsline Frantoi Cutrera, pe care îl găsiți pe Tsty, în care ne jucăm cu aromele ingredientelor simple. [PUB] #uleidemasline#uleidemaslineextravirgin#tsty#tstyro
Read MoreAm ajuns la piață și bine am făcut. Nu mai fusesem de ceva vreme, dar mi-am dat seama de cât de dor mi-a fost de toata agitația din piață, de oamenii simpli, dar deosebit de politicoși și de ale lor legume proaspete. Am avut senzația că m-am întors înapoi în […]
Read MoreAm o prietenă dragă tare, care îmi urmărește de ceva vreme periplul culinar. Și-mi zice deunăzi, mai în glumă, mai în serios, că ar vrea tare mult să facă din rețetele mele, însă mai are până îi rodește avocado în gradină și nici sturion nu reușește să prindă în pârâul din curte. Și cum prind destul de repede aluzii fine din acestea, m-am hotarât: azi gătesc cu ce se găsește prin grădină. Și, slavă Domnului, găsesc destule pe vremea aceasta. Iată, deci, rețeta mea de ouă florentine, cu spanac tânăr de mai și brioșe englezești de casă.
Read More