Brioșe sărate cu brânză cheddar și busuioc
Brioșe sărate, pregătite de cu seară, iată o alegere bună pentru drum lung. Fragede, cu gust intens de brânză cheddar și arome discrete de busuioc.
Read MoreBrioșe sărate, pregătite de cu seară, iată o alegere bună pentru drum lung. Fragede, cu gust intens de brânză cheddar și arome discrete de busuioc.
Read MoreAstăzi vreau să vă prezint o idee de gustare bună pentru drum lung: covrigi pufoși umpluți cu mozzarella sau orice fel de altă brânză.
Read MoreBunicile fac cele mai bune supe, zămuri și alte cele. Astăzi vă propun o supă simplă, gustoasă pe care o făcea des bunica: supă de roșii cu zdrențe de ou.
Read MoreNimic nu egaleaza gustul vinetelor coapte pe plită. Vară înseamnă și salata de vinete moldovenească, o salată savuroasâ de sezon, în care vȃnăta e regina.
Read MoreAm niște prieteni minunați. Și nu spun asta doar pentru că au rezistat eroic tuturor experimentelor culinare la care i-am supus de-a lungul timpului. Ci pentru că îmi sunt alături necondiționat. Chiar și atunci când eu, știindu-i carnivori convinși, îi surprind la cină cu ceva răcoritor și aproape complet vegetal. Cu vinete – legumele vedetă ale sezonului – gătite în 3 feluri: millefeuille, adică straturi fine de vinete si cremă de brânză, salată cu vinete coapte și vinete umplute.
Read MoreUn mic dejun excepțional nu trebuie sa fie doar savuros, ci musai și ușor de făcut. Primele raze ale dimineții îi activează doar pe unii (eu, din păcate, nu mă număr printre ei), așa că vă propun o rețetă atât de simplă, încât se face cu ochii aproape închiși. Pentru că într-adevăr, cele mai bune lucruri in viață sunt, de cele mai multe ori, cele mai simple. Așadar, o reinterpretare a clasicelor paste italienești ”cacio e pepe”, adaptată pentru mic dejun: ouă cacio e pepe. Adică jumări de ou, cremoase și perfect gătite, cu brânză și piper.
Read MoreUneori nu este vorba doar despre noi, ci este vorba și despre cei mici și mâncărurile pe care aceștia le preferă. Când ai un pitic în preajmă trebuie să gândești preparate care să-i tragă cu ochiul, să fie amuzante și pe care să le mănânce fără să strâmbe din nas. Astfel că am gătit mini pancakes pentru mic dejun cu fructe, iaurt și gem. Mie-mi place sa le spun acestor mini pancakes, clătite cereale. Sunt mici, se mănâncă repede și se pot combina în multe feluri, acoperind gusturile fiecăruia.
Read MoreNimic nu se compară cu un mic dejun săţios şi răcoritor, dimineaţa! Reţeta pe care v-o propun este una dintre felurile mele de mȃncare preferate, pe care le savurez des atunci cȃnd am în frigider ouă de casă proaspete. Este un fel de mȃncare pe care îl îndrăgesc şi copiii, atȃta timp cȃt pe lista ingredientelor boiaua afumată face loc celei dulci, iar fulgii de chilli sunt şterşi. Usturoiul, pus în cantităţi potrivite, în combinaţie cu ierburi şi restul ingredientelor, dă o savoare aparte, iar cremozitatea iaurtului grecesc e de neînlocuit în aceste ouă turceşti.
Read MoreNu știu alții cum sunt, însă mie vara îmi dă un dor fantastic de călătorii. Si acolo unde nu pot (încă) ajunge, mă poartă mâncarea. Așa că azi vă propun o rețetă tradițional hawaiană: poke bowl. Este un fel de mâncare atât de versatil, popular și răspândit, încât în insulele de origine este sărbătorit printr-un festival ce ține 3 zile! Evident, trebuia să-l încerc. M-am documentat și am făcut propria-mi variantă. Cu ușoare influențe japoneze. Un prânz usor, colorat și vesel, ca o zi de vară.
Read MorePiersici arse cu oțet balsamic și cimbru
Read More