Tocană de caracatiță
Vă propun o rețetă de tocană de caracatiță, garnisită cu rondele de măsline și îmbrăcată într-un sos de oțet balsamic cu miere.
Read MoreVă propun o rețetă de tocană de caracatiță, garnisită cu rondele de măsline și îmbrăcată într-un sos de oțet balsamic cu miere.
Read More[PUB] Alioli e ca o maioneză, dar fără ou. În schimb are usturoi și lapte. Și un pic de sare. Merge pe creveți, sardine sau alt pește alb, sau cu sparanghel, țelină sau morcovi fierți. Și pe altele, dar nu mă întind. E și foarte ușor de făcut. La 20 […]
Read MorePalanețul e ca o focaccia, da’ mai bun. Lăsând gluma la o parte, decât să vi-l descriu, mai bine vă spun cum să-l faceți. Pentru aluatul din care ies 10 porții zdravene, aveți nevoie de: 1 kg făină albă 25 g drojdie proaspătă sau 7 g uscată 500 ml apă […]
Read MorePUB Sezonul dovleacului este cam pe la mijloc, în vremea asta. Crema de dovleac e ceva ce-mi place tare, ceea ce vă recomand și vouă. Rețeta este lesne de pus cap la cap, și n-aveți nevoie de prea multe. Coaceți dovleacul la 180 de grade, până se rumenește și e […]
Read MoreSe știe că pe final de vară se face bulionul, cum zicea bunica. Se adună roșiile alea moi, ușor crăpate, dar din cale-afară de cărnoase și gustoase. Supa de roșii mă trimite în perioada copilăriei, iar bunica, pe lângă bulion, îmi făcea supa asta cu găluște, de obicei, însă, la […]
Read MoreDeși tocmai am venit de la mare, ca multă lume în perioadă asta, am avut norocul să primesc de la munte niște gălbiori cum de mult n-am mai văzut. Tare frumoși. M-au trimis direct în copilărie, când bunica obișnuia să ne prăjească bureți și să ne facă tocăniță de ghebe […]
Read More(PUB) Uneori o salată e o salată. Alteori e un fel de mâncare consistent, care poate să te treacă dintr-o zi în alta. De unde și confuzia pe care o fac unii, pe care nu-i judecăm, dar despre care știm că n-o să slăbească niciodată mâncând “doar o salată”. În […]
Read MorePretzel cu bere este o asociere tare cunoscută și potrivită. Eu am ales să o modific puțin, chiar să o îmbunătățesc, îndrăznesc să zic. Îmi veți da dreptate după ce încercați rețeta. Iar brânza, în toată povestea aceasta, este fix ca cireașa de pe tort. Tot ce e mai bun. […]
Read MoreIubesc pastele. Mai ales, iubesc pastele care se pot umple ușor cu sos, cât mai mult. Voi găti sănătos data viitoare, promit. Acum, am ales conchiglioni pentru că sunt pastele ideale pentru cuptor, în opinia mea. Pentru confortul emoțional, le-am umplut cu brânză ușoară și spanac. Ingrediente sos: 1 cub […]
Read MoreCând e căldură mare afară, cheful de stat în bucătărie scade. Eu, cel puțin, caut să gătesc rețete mult mai simple, dar savuroase. Am găsit în piață, spre norocul meu, roșii numa’ bune pentru pastele acestea. Rețeta este cam simplă, dar vă veți aminti de ea cu drag. Vă promit. […]
Read More