Dhal cu vinete și linte

593

De când mă știu, inspirația mea în bucătărie vine din legumele din piață, în plin sezon. Cel mai bun exemplu este dragostea pentru roșii. Roșiile de țară nu lipsesc din frigider și cam din orice preparat, mai ales pe timp de vară. Imediat după roșii urmează vinetele. De mică am fost învățată să mănânc multă salată de vinete, așa ajungând să îmi placă să le gătesc în mai multe forme. Astăzi le-am adăugat într-o retetea de suflet, într-un dhal savuros și numai bun pentru sezonul cald. Dhal este o rețetă indiană, de la care m-am abătut puțin și bine am făcut.

Ingrediente
  • 2 vinete
  • 2 cepe albe
  • 6 căței de usturoi
  • 1 ardei gras roșu
  • 20 g ulei de porumb
  • 20 g de unt
  • 100 g de linte
  • 3-4 bucăți de roșii tocate, fără coajă
  • cimbru, sare, piper, turmeric
Cum am procedat:

În primă fază am pus lintea la fiert în apă cu sare. Dacă o lăsați la hidratat în prealabil, o puteți fierbe 15 minute; dacă nu, cam jumătate de oră. Pentru a prepara dhal cât mai simplu, am folosit tigaia Ingenio de la Tefal, pentru că urmează să o folosesc și în cuptor și are mânerul detașabil. Astfel, nu mai folosesc multe vase și economisesc și ceva timp. În tigaie am pus untul la topit, împreună cu o lingură de ulei. După un minut am adăugat ceapa împreuna cu usturoiul, ambele tocate, le-am perpeit cateva minute, apoi am dat vasul deoparte.

În altă tigaie din setul Ingenio am rumenit vinetele tăiate cubulețe împreună cu ardeiul. Le-am combinat apoi cu ceapa călită și le-am mai gătit nițel.

Am adăugat apoi linte fiartă și am amestecat.

Cimbru, sare, piper, puțin turmeric si acum vine partea frumoasă. Am adăugat roșiile, am scos mânerul tigăii si am dat dhal la cuptorul încins in prealabil la 180 de grade, pentru aproximativ 40 minute. Sa se întrepătrundă bine aromele. Și pentru că am putut scoate mânerul, am avut loc in cuptor si pentru o porție de orez extra. S-a gândit Tefal la toate!

Unii ar prefera o bagheta crocanta pe care s-o îmbibe in sosul gustos. Și eu la fel!

Să îmi dați de veste daca v-a plăcut!

Cu drag, Andreea

Join the Conversation

  1. Buna! Roșiile se pun inainte de băgat la cuptor? Se mai tin pe foc?

  2. Andreea Dutia says:

    Rosiile se pun inainte de a baga preparatul la cuptor. Nu mai tinem pe foc. Am putea dar nu mai este nevoie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close