Cod în stil grecesc

288

(P)

Știu că vara este în toi, însă în acest sezon nu am apucat să mă bucur de vacanță cum se cuvine. Vremurile nu prea ne-au permis, însă încerc să aduc atmosfera de vacanță, acasă. În plus, întotdeauna mi-am dorit să locuiesc undeva pe litoral și să mănânc mult pește și fructe de mare. De fiecare dată când mi se face dor de plajă, gătesc pește.

Ingrediente:
  • 3 ardei roșii
  • 5 linguri de ulei de măsline
  • sucul de la o lămâie
  • 2 căței de usturoi
  • sare și piper
  • 75 de grame smântână pentru gătit
  • cimbru
  • o mână de măsline
  • 50 de grame de brânză feta
  • file de pește alb (eu am folosit cod)
Preparare sos

Întâi de toate, am spălat bine ardeii și i-am pus la copt pe un grill de fontă până s-au înmuiat și coaja exterioară s-a prăjit bine. I-am scos apoi și i-am pus într-un vas acoperit, presărați cu puțină sare. Vaporii care se vor forma în interiorul vasului vor ajuta să se desprindă coaja mai ușor. După 5-10 minute de stat, am curățat ardeii de coajă și i-am pus într-un blender.

Am zdrobit apoi, cu cuțitul, cățeii de usturoi și i-am pus la prăjit, cu puțin ulei de măsline, în tigaie. Preparatul va ajunge și la cuptor mai apoi, de aceea mi-a fost mult mai simplu să folosesc vasul din gama Ingenio de la Tefal, ca să nu mai murdăresc multe vase.  Când s-au rumenit bine, i-am transferat în blender, alături de ardei. Am adăugat suc de lămâie, ulei de măsline și am dat totul în blender până s-a format o pastă cremoasă.

Pentru a finaliza sosul, am reîncălzit tigaia cu uleiul în care s-a prăjit usturoiul, iar când acesta s-a încins, am adăugat smântâna pentru gătit. M-a ajutat foarte mult tehnologia Thermo-Spot, deoarece tigaia Ingenio are în interior un indicator ce devine roșu atunci când aceasta ajunge la temperatura optimă pentru gătit.

Când a început să fiarbă smântâna, am adăugat și crema de ardei copt, am condimentat cu sare, piper și cimbru și am amestecat bine să se omogenizeze, apoi am luat de pe foc.

Preparare pește

Am pornit cuptorul la 180°C, să se încălzească și, între timp, am tăiat peștele fâșii, cam cât palma de late și le-am strecurat în sosul de ardei copt. Am presărat și câteva măsline și, cu un simplu click, am dat jos mânerul tigăii și am dat totul la cuptor pentru aproximativ 15 minute.

Tigaia Tefal Ingenio m-a ajutat să gătesc mult mai ușor, fără să murdăresc multe vase, iar datorită mânerului detașabil, am putut să o folosesc pe plită, să prepar sosul de ardei copt și apoi am mutat-o în cuptor, să se rumenească puțin peștele. După 15 minute în cuptor, am presărat brânza feta și am mai lăsat peștele la copt pentru 5-10 . La final am presărat puțin cimbru pentru aromă, am adăugat câteva felii de lămâie pentru un gust răcoritor și am servit direct pe masă. Nu avea niciun sens să mut peștele pe alt platou. Mai simplu de atât nici că se putea!

Spor la gătit și nu uitați să fiți creativi!

Flaminia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close