Tort rulat cu morcovi și caramel

558

Deși poate pare ciudat să folosești morcovi la desert, dulceața lui combinată cu scorțișoară și nucșoară merge de minune! Eu am ales să personalizez puțin tortul clasic de morcovi, ca să-mi mulțumiți după ce încercați rețeta. În plus, arată foarte apetisant și vă recomand să-l împărțiți și cu familia.

Ingrediente blat:
  • 150 de grame făină
  • un praf de copt
  • o linguriță de scorțișoară
  • un sfert de linguriță de nucșoară
  • esență de portocală
  • 180 de grame zahăr
  • 100 de grame ulei
  • 2 ouă
  • 50 de grame nucă
  • 30 de grame merișoare
  • 250 de grame morcov ras
Mod de preparare:

Am amestecat ingredientele uscate: făina, praful de copt, scorțișoara, nucșoara. Mai apoi am bătut cu mixerul zahărul și uleiul până a rezultat o cremă pufoasă și am adăugat ouăle rând pe rând. Am cernut toate ingredientele uscate în crema și am amestecat încet cu ajutorul unei spatule de silicon. La final am adăugat nuca tocată mai mărunt, merișoarele și morcovii rași pe răzătoarea mică și am parfumat totul cu esență de portocale.

Am tapetat o tavă dreptunghiulară cu hârtie de copt, am golit crema și apoi am dat la cuptor, la 180°C, pentru aproximativ 30 de minute. Când am scos tava din cuptor am luat hârtia de copt de pe blat și cu ajutorul unui prosop de bucătărie am început să rulez blatul încet, cu grijă, fără să forțez și să îl rup. Mai apoi, l-am lăsat să se răcească.

Ingrdiente cremă de caramel:
  • 80 de grame zahăr
  • 60 de grame smântână lichidă
  • câteva migdale
  • 2-3 bețe de frigărui

Înainte de a face crema de caramel, am tras câteva migdale în zahăr ars pentru a le folosi ulterior la decor. Am folosit câteva bețe de frigărui în vârful cărora am împins ușor câte o migdală. Atenție, nu forțați pentru că migdala se poate rupe în două. Mai apoi, am pus zahărul într-o oală și l-am pus la foc mediu, amestecând până s-a topit zahărul de tot. Am luat bățul de frigărui, am învârtit migdala în zahărul ars și apoi am ținut-o cu vârful îndreptat în jos să se scurgă excesul de zahăr ars. Am repetat procesul până am obținut câteva migdale pentru decor. Apoi am reîncălzit zahărul ars și când a început să fiarbă, am turnat cu atenție smântâna lichidă și după un minut am luat oala de pe foc. Am strecurat sosul de caramel și l-am lăsat să se răcească la frigider, iar apoi am scos blatul din prosop și l-am însiropat cu jumătate din crema de caramel.

Ingrdiente cremă:
  • 150 de grame cremă de brânză
  • 50 de grame zahăr pudră
  • 200 de mililitri frișcă lichidă
  • o linguriță de esență de vanilie
Mod de preparare

Am amestecat cu ajutorul unui mixer crema de brânză cu zahărul pudră, iar apoi am adăugat treptat frișca lichidă, până a rezultat o cremă pufoasă și am aromat totul cu vanilie. Pentru a finaliza tortul, am întins jumătate din cremă pe blat și l-am rulat. Cealaltă jumătate am folosit-o pentru a decora exteriorul. Peste crema de brânză, cu ajutorul unei linguri am turnat în zig-zag crema de caramel rămasă, iar pe mijlocul ruladei am presărat nucă mărunțită și am aranjat frumos migdalele trase în zahăr ars. 

 A fost un deliciu! Să aveți poftă!

Spor la gătit și nu uitați să fiți creativi!

Flaminia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close