Adi Hădean: cartofi prăjiți aka jumări de cartofi (video)

491

O să vă spun astăzi o poveste despre cartofii prăjiți. Sigur, toată lumea știe să facă cartofi prăjiți, dar nu toată lumea știe să-i facă mișto. Nici eu n-am știut, nu vă faceți griji, dar m-am mai uitat la tot felul de oameni și după aceea am început să învăț, să mai experimentez. Este important soiul de cartofi pe care-l folosiți, eu îl folosesc pe cel rose, dar ce este cel mai important și trebuie să țineți minte: cartofii trebuie să fie pregătiți în 3 faze principale. Mai întâi îi fierbi, apoi îi răcești și la urmă îi prăjești. Pentru toată treaba asta plus un sos gustos alături, mai ai nevoie de untură de porc, ulei, smântână, unt, o căpățână de usturoi și câteva fire de pătrunjel împreună cu câteva fire de mărar.

Și iaca, cartofi prăjiți, da’ mult mai buni. Să fiți sănătoși.

*serialul „Farfurii Curate” a fost creat în contextul în care oamenii petrec tot mai mult timp în casă și sunt nevoiți să gătească, așa fel încât la finalul perioadei de izolare să iasă măcar la fel de sănătoși pe cât au intrat. Un set de aptitudini de bază în ceea ce privește gătirea unor ingrediente simple poate fi de mare folos într-o perioadă în care suntem constrânși să petrecem timp în propriile locuințe pe timp nedeterminat.

Join the Conversation

  1. Mazarini Georgiana says:

    O reteta minunata ❤️ Pacat ca nu o pot face mai des din cauza numarului mare de calorii!

  2. Salut Adi. Din cauza unei chestii legate de sanatate, sotia imi face cartofi prajiti de doua ori pe an. Nasol. Da’ pentru reteta asta voi avea cu ea o discutie ca intre barbati. ✌️

  3. De unde ai cratița aia mare de la Ingenio, că in magazin n-am văzut-o??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close