Budincă de griş cu fructe flambate

294

Când îmi pun întrebarea „Care este gustul copilariei” primul răspuns pe care îl găsesc întipărit în mintea mea este : griş în lapte. De fiecare dată când pofteam ceva dulce mama ne făcea un desert rapid, dumnezeiesc de bun cu cacao și zahăr deasupra. Cu siguranţă este desertul pe care l-am mâncat cel mai des când eram mică.

Pasul 1

Într-o crăticioară am pus jumătate de litru de lapte, putină esență de vanilie, un dram de sare și două de zahăr și am pus-o la foc mic, să nu se ardă laptele:

Pasul 2

Când laptele începe să fiarbă, adaugăm aproximativ 50 de grame de griș și amestecăm la foc mic până începe să se îngroașe, după care îl luăm de pe foc și adăugăm o lingură de unt nesărat:

Pasul 3

Separat tăiem un măr cubuleţe și câteva merişoare confiate, pe care le punem pe foc într-o tigaie cu puțină apă. Când apa se evaporă,mărim focul și turnăm puţin coniac pe care îl flambăm. Această tehnică, mi se pare că e o modalitate excelentă de a scoate tot ce e mai bun din fructe:

Pasul 4

Luăm un vas ramekin în care punem merele caramelizate, peste care turnăm grişul fierbinte și îl punem la rece:

Pasul 5

Când suntem siguri că s-a răcit, scoatem vasul din frigider și îl întoarcem pe o farfurie. Apoi îl pudrăm cu un amestec de roşcove și scorțișoară.

Și gata! Să vă fie de bine!

Cu drag,

Laura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close