Prezentare interni 2018 – Ioana Bogdan

222

Echipa internilor din cadrul proiectului de internship 2018 pe adihadean.ro se mărește începând de astăzi. Ioana Bogdan este noua noastră colegă pe care vă invit să o cunoașteți:

„Saluti, mă numesc Ioana Bogdan și mă bucur să ne întâlnim aici pentru a contura povești cu ajutorul ingredientelor.

Am 33 de ani și de curând am intrat în clubul mămicilor. De profesie jurist și jurnalist, în urma cu 5 ani am renunțat la platane pentru castroane. A fost o trecere destul de naturală, deoarece și bucătăria este tot o formă de exprimare a creativității. Câțiva ani buni am colindat Europa pe valurile Mediteranei la bordul unui iaht privat unde am bucătărit și m-am îndrăgostit de această artă. Am acceptat rapid faptul că nu știu totul, că pot să greșesc, astfel încât am simțit nevoia de a cunoaște elementele de bază  ale gastronomiei și de a-mi forma un sistem de valori şi o viziune proprie prin care să înţeleg şi să filtrez experienţele viitoare.

Anul 2016 m-a surprins cu un modul de bucătărie franțuzească la Institutul Paul Bocuse, apoi cu un curs de bucătărie tradițională italiană în Toscana la Scuola Internazionale di Cucina Italiana. Chinuită fiind de acest microb al gastronomiei, am simțit nevoia să mă  exprim și în cadrul unor competiții culinare atât în Franța cât și în România.

Am ” jucat ” multe finale de-a lungul timpului, însă anul acesta am reușit să o și câștig în cadrul concursului Young Chef.  Parte din experiențele mele culinare le-am pus “ la borcan ”  și le găsiți pe pagina de facebook Ritual by Ioana Bogdan.
Îmi plac provocările, profit de oportunități și mă definește dorința de a crește și de  a împărtăși tot ceea ce știu.

Eu am descoperit întâi tradițiile altor popoare, iar acum le caut pe ale mele.
Vă propun să pornim in această aventură împreună împletind arome în farfurie.”

Ioana Bogdan

Join the Conversation

  1. Buna seara. La mine e deja seara. E aproape ora 20. Am dat o tura pe pagina lui Adi Hadean si am gasit-o pe Ioana aici. Nu mi-a fost mare surpriza. Am avut placerea sa o cunosc si pot spune ca este cel mai vesel bucatar din cati am vazut. Majoritatea sunt incruntati, concentrati si foarte atenti. Nu si Ioana. Veselia de pe chipul ei spune totul. Spune inlusiv ca are o placere deosebita de a combina ingredientele astel incat la final sa iti dezmierde papilele gustative cu o mancare facuta cu multa ardoare. Asa a conceput si Rytual by Ioana. Un mic dejun care te umple de energie dimineata si iti alunga nelinistea de mancare nesanatoasa. E ceva sublim. Ceva ce toti ar trebui sa consumam. Felicitari Ioana ca esti aici. Mult succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close