Ce poți pune lângă friptura de miel

789

Pentru că mielul, spre deosebire de berbecuț sau oaie, oferă o carne pe cât de delicioasă, pe atât de greu de digerat, e important să-l consumăm alături de legume crude sau salată verde din abundență. Garniturile pe bază de carbohidrați sunt nepotrivite, mai ales dacă luăm în considerare faptul că la mesele de Paște consumăm de multe ori ouă, cozonac, pască, prăjituri cu cremă, drob și băuturi alcoolice, toate la aceeași masă.

Recomandarea mea călduroasă e să faceți pentru miel un sos simplu din spanac și o salată verde, crocantă, după rețetele de mai jos:

 

Piure de spanac

Pentru 4 porții aveți nevoie de 2 kilograme de spanac proaspăt (scade mult la gătire), zeama unei lămâi, 100 de grame de usturoi copt în teci (30 de minute la 180 de grade), 50 ml ulei extravirgin. Opăriți spanacul 15 secunde în apă cu sare, după ce l-ați spălat frunză cu frunză. Scoateți-l în apă cu gheață. După un minut scurgeți apa de pe el și uscați frunzele cu un șervet de bucătărie. Tocați frunzele și puneți-le într-un blender. Stoarceți peste el zeama de lămâie și adăugați uleiul, sarea și puțin piper. Adăugați cățeii de usturoi și faceți piureul fără să-l prelucrați prea mult. Puteți încălzi piureul înainte de servire.

piure de spanac

 

Salată

Alegeți 3-4 feluri de salată. Spălați frunzele și zvântați-le. Tocați un fir de usturoi verde și unul de ceapă verde și puneți-le într-un mojar cu două linguri de pătrunjel verde tocat, 4 linguri de ulei, o lingură de oțet de mere, 1 gram de sare, o jumătate de linguriță de miere și câteva boabe de piper. Zdrobiți bine amestecul până obțineți o pastă. Acesta e dressing-ul pentru salată. Amestecați salata cu dressing-ul cu 5 minute înainte de servire.

salata verde proaspata

 

Garnituri alternative la spanac:

  • Untișor tras în tigaie un minut cu un cățel de usturoi și două picături de ulei.
  • Sparanghel fript pe grătar sau în tigaie nu mai mult de un minut, să rămână crocant, prăfuit cu sare și piper.
  • Morcovi cu frunze gătiți în unt cu sare, o jumătate de ceas sau mai bine, în tigaie, pe foc mic.

S-o știți de la mine: cartofii noi apăruți zilele astea sunt obscen de scumpi și nu au niciun gust. Mai dați-le două-trei săptămâni. Pe lângă că vor fi de 8-10 ori mai ieftini, vor avea și gustul la ei.

 

Să fiți sănătoși!

Join the Conversation

  1. Multumim! In poza cu salatele, cum se numesc frunzele inchise la culoare? In engleza cred ca se numesc swiss chard, dar in romana? Arata de zici ca le-ai cules atunci! Si de unde le-ai luat?

  2. Hristos a înviat.
    Uitasem de morcovii la tigaie, eu presar pe ei și o linguriță de zahăr brun ca să meargă cu sosul de roșii făcut din zeama rămasă de la friptură.
    După atâta muncă la drob, ciorba de miel, cozonaci etc. e greu cu pregatit spanacul așa că fac o tabbouleh cu mai mult pătrunjel și mai puțin bulgur, foarte puțin, cat sa absoarbă zeamă de lămâie.

  3. Kun Emese Ildiko says:

    Se potriveste foarte bine si cu o salata de leurda,

  4. Wow! Cat de bine poate sa arate! Abia astept sa o testez pe familie weekendul acesta :D Multumim mult pentru reteta!

  5. Multumim de reteta, daca gatim garnitura corect poate fi mai gustoasa decat carnea

  6. Arata senzational! Multumim pentru doza de inspiratie!

  7. Arata delicios! Cele mai bune retete le gasit doar la Adi Hadean. Multumim pentru toate ideile tale fabuloase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close