Tocăniță picantă de vițel

535

Am mers prin câteva locuri prin lumea asta, poate nu atât de mult pe cât mi-aș fi dorit, dar pot spune că am văzut multe locuri frumoase care m-au lăsat fără suflare, și am cunoscut oameni și obicieuri atât de diferite. Este lege ca, pe oriunde merg, să trăiesc și o experiență culinară, alături de cutreierat meleagurile. Și spun cu mândrie că în țara noastră am mâncat cea mai gustoasă mâncare! 

Săptămâna aceasta în bucătăria mea s-a gătit cea mai gustoasă mâncare! Cu puțin ajutor de la părinți, care mi-au trimis un pachet tare frumos cu niște carne de vițel tânăr, am făcut o tocăniță delicioasă, ușor picantă, cu carne fragedă și sos aromat. 

Întâi am pregătit o cratiță bună, care merge băgată și în cuptor și are și capac, pentru înăbușit. 

Am folosit cam un kilogram de mușchi de vițel, pe care l-am tăiat cuburi, și l-am călit în două linguri de ulei, până a prins puțină culoare. 

etape tocana (1)

Apoi am scos carnea din cratiță, am dat-o deoparte, și în ulei am pus o ceapă mare și 4-5 căței de usturoi tocați. După ce s-au călit, am adăugat un ardei capia roșu și 2 morcovi tăiați rondele. 

etape tocana (2)

După câteva minute, am pus carnea din nou în cratiță, peste legume, am adăugat 3-4 linguri de pastă de tomate și o cană de supă de oase, fierbinte. Eu sunt norocoasă că ai mei au carne de vită din plin și am avut din ce să fac supă, însă merge și o cană de apă fierbinte. 

etape tocana (3)

Am amestecat, am pus capacul și am lăsat să fiarbă jumătate de oră, la foc mic, amestecând din când în când. După jumătate de oră am luat capacul și am lăsat să scadă sosul încă 15-20 de minute.

După ce a mai scăzut, am tăiat 2 cartofi cuburi și un ardei verde iute, și le-am pus în tocăniță. 

etape tocana (4)

Am asezonat cu cimbru, piper, sare, puțină boia iute de casă, am amestecat bine și am dat cratița la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 40 de minute. Cartofii s-au copt, carnea este fragedă, sosul a scăzut și a devenit cremos.

etape tocana (5) 

La final am presărat puțin parmezan, verdeață și încă puțin ardei iute, proaspăt.

tocana (4)

Join the Conversation

  1. Cred ca este foarte gustoasa, eu sunt din Moldova dar voi incerca reteta.
    Multumim pentru reteta.

    1. Cu drag, este delicioasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close