Supă de ceapă și bacon

491

Supa de ceapă și bacon

Suntem deja în luna Mai, iar vremea rece nu vrea să plece de la noi sub nici o formă. Te uiți pe geam și vezi cum soarele îți zâmbește înapoi. Te gândești că a venit Primăvara, în sfârșit. E vreme de haine subțiri. Dar când soarele e cu dinți, iar tu trebuie să fugi spre locul de muncă și nu ai timp să te răzgândești în privința ținutei? Ajungi acasă înfrigurat și obosit, musai ai nevoie de ceva călduț, care să te înmoaie.

Am trecut și eu prin asta de nenumărate ori pentru că am vrut să forțez temperatura, dar m-am salvat cu feluri de supe numai bune de savurat. De data aceasta vă sar în ajutor cu o supă care se pregătește repejor și nu necesita ingrediente complicate. Supa de ceapă și bacon, nu numai că este gustoasă, dar mai e și sănătoasă. Dar nu o mai lungesc și vă las mai jos lista de cumpărături.

Ingrediente pentru supa de ceapă și bacon
  • 3 cepe mărișoare
  • 3 căței de usturoi
  • 50 gr unt gras
  • 100 ml vin alb
  • 60 ml vin roșu
  • 400 ml supa de vita 
  • 4 foi de dafin
  • 3 crenguțe de cimbru
  • 4 felii de pâine, prăjite
  • 100 gr cașcaval afumat ras
  • Sare și piper
Modalitate de pregătire a supei de ceapă și bacon:

Am început prin a tăia ceapa, usturoiul și baconul. Tot acum am ras și cașcavalul.

Într-o oală am pus untul la topit, iar când acesta a căpătat o nuanță ușor aurie, am adăugat baconul și l-am lăsat puțin la prăjit.

Am pus apoi ceapa și usturoiul și le-am lăsat la călit aproximativ 20 de minute, amestecând din când în când, să nu se lipească de fundul oalei. Ceapa trebuie să fie sticloasă și moale.

După ce au trecut cele 20 de minute, iar ceapa era pregătită, am adăugat cele doua tipuri de vin, foile de dafin, cimbrul, sarea și piperul. Le-am amestecat și le-am lăsat la foc mediu până compoziția a dat în clocot.

A venit momentul să adaug și supa de vită. Am pregătit-o dinainte, lăsând la fiert câteva oase. Daca nu aveți supă de vită, puteți să puneți apă fiartă sau supă de pui, însă gustul final nu va fi același. Oricând există alternative dacă, cumva vă lipsește un aliment, nu e o problemă.

Am dat supa de ceapa și bacon în clocot, după care am lăsat-o la odihnit puțin.

La cuptor

Între timp am dat drumul la cuptor, la temperatură mare (200 de grade) și am uscat feliile de pâine, până s-au rumenit bine.

Am pus supa în recipiente potrivite pentru cuptor, deasupra am pus felia de pâine prăjită, iar apoi am garnisit cu cașcaval, din abundență, pentru că iubesc cașcavalul. Am lăsat vasele în cuptor până cașcavalul s-a topit.

Supa mea de ceapa și bacon a ieșit delicioasă, iar după o porție sănătoasă, mi-a trecut și frigul și oboseala. M-am așezat pe fotoliu și am savurat un film bun.

Sper că rețeta mea de supă să vă stârnească, curiozitatea și să vă încânte simțurile.

Pofta bună!

Până data viitoare, ne vedem pe Instagram.

Zile cu soare..fără dinți!

Larisa

Găsiți mai multe rețete de supă aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close