Cheesecake cu migdale

576

Deși pare banal, un cheesecake poate fi un desert senzațional. Pentru mine, unul reușit înseamnă cremozitate aparte și arome subtile. Deși tortul de astăzi are la bază migdale, am adăugat merișoare acrișoare. Este de vis!

Ingrediente pentru blat:
  • 150 de grame biscuiți Amaretti
  • 65 de grame migdale prăjite
  • 60 de grame unt
Mod de preparare

Am mărunțit în tocător biscuiții Amaretti și migdalele prăjite și le-am amestecat cu untul topit. Am întins amestecul rezultat într-o tavă rotundă de 26 de centimetri și l-am dat la cuptor, la 180 °C pentru 8 minute.

Ingrediente pentru cremă:
  • 750 de grame mascarpone
  • 180 de grame de zahăr
  • 200 de grame smântână
  • 75 de ml lichior Amaretto
  • 1 lingură esență de vanilie
  • 1 lingură esență de migdale
  • 3 ouă
  • 80 de grame merișoare proaspete, congelate sau confiate
Mod de preparare

Am amestecat bine, cu ajutorul unui mixer, brânza mascarpone cu zahărul și smântâna. Când zahărul s-a topit și crema a devenit pufoasă, am aromat cu lichior Amaretto, esență de vanilie și de migdale. Mai apoi, am incorporat ouăle, unul câte unul, am amestecat bine cu mixerul și crema a fost gata, a mai trebuit doar să adaug merișoarele. Eu am avut din toamnă la congelator, dar poți să folosești merișoare confiate și să le lași jumătate de oră la hidratat în puțin lichior Amaretto.

Am golit crema peste blatul de biscuiți și am pus cheesecake-ul la cuptor, la 180 de grade, cu o tavă cu apă fierbinte așezată sub grilajul pe care stă tortul. Aburii vor ajuta să se coacă încet și uniform. Cheesecake-ul a stat la copt timp de 60-75 de minute, până când la mișcarea tăvii, mijlocul părea că tremură puțin. Am stins cuptorul și am mai lăsat tortul să se odihnească în cuptor pentru o oră.

Ingrediente ganache de ciocolată:
  • 100 de grame smântână pentru frișcă
  • 100 de grame ciocolată cu lapte
  • 1 lingură de lichior Amaretto
  • migdale (fulgi/bucăți) pentru decor
Preparare

Odată ce s-a răcit cheesecake-ul, am început să prepar un ganache de ciocolată pentru decor. Am pus puțină apă la fiert și deasupra cratiței am pus un bol de aluminiu în care am golit smântâna pentru frișcă, lichiorul și ciocolata bucăți (se topește mai repede dacă e ruptă în bucățele). Am amestecat bine până s-a topit ciocolata și am luat de pe foc.
Am lăsat să se odihnească câteva minute, cât să nu fie foarte lichidă glazura și apoi am golit peste cheesecake. Am întins uniform peste tot și am decorat marginile cu bucăți de migdale, iar apoi l-am lăsat să se odihnească la frigider o oră. Mai mult nu am rezistat, dar pot să vă garantez, e delicios! Vă doresc poftă bună!

Spor la gătit și nu uitați să fiți creativi!

Flaminia

Join the Conversation

  1. Corneis says:

    Buna ziua,

    La ce temperatura trebuie copt?

    Multumesc,

    Cornelia

  2. Carmen says:

    La câte grade se coace? Mulțumesc

  3. Gabriela Banaru says:

    La ce temperatura tb setat cuptorul electric pentru coacere?Multumesc

  4. La câte grade se coace? Tot la 180? Multumesc!

  5. Offff, m-ai înnebunit cu rețeta asta, iar eu de o săptămână sunt la cură :) Îmi place foarte mult lichiorul Amaretto dar și orice fel de cheesecake, dar am să o prepar și am să manânc dimineața o singură feliuță, poate cântarul nu o să bage de seamă :)
    Mulțumesc frumos !
    Multă sănătate!

  6. Florina Babau says:

    La ce temperatura trebuie copt cheescake-ul? Ca maine vreau sa fac, arata minunat!

  7. Arata delicios. Merita incercata aceasta reteta :). Sper sa-mi iasa la fel de bine!

  8. Tot la 180 °C, ca și blatul.

  9. Tot la 180, ca și blatul.

  10. Tot la 180 de grade, ca si blatul.

  11. Tot la 180 de grade ca si blatul.

  12. 200g smantana normala? Cu cat la suta grasime?

  13. Buna ziua. Prima data cand am facut aceasta reteta a iesit super. Apoi am nai facut de doua ori insa ceva s a intamplat cand am pus crema la cuptor. A iesit ca si cum ar fi taiata sau mai bjne zis a iesit grasimea din ea. Ma puteti ajuta cu un sfat? Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close