Întotdeauna am împărțit cu bucurie ce știu despre mâncare cu oricine a fost curios și m-a întrebat direct, ba mai mult, simt de ceva ani că drumul meu în zona de gastronomie are tot mai mult legătură cu educația și cu creșterea domeniului. De-a lungul anilor au venit la mine mulți oameni, bucătari sau pasionați care m-au întrebat cum pot face să lucreze cu mine. Azi le răspund lansând un nou program de practică în bucătăria mea, prin care toți cei care își doresc au șansa să lucreze cu mine, dacă trec câteva probe.
Am investit în ultimii ani mult timp și mulți bani în creșterea gastronomiei românești, nu-mi pare rău pentru niciun minut și pentru niciun leu care s-a dus fie spre Școala mea de bucătari, fie spre a lucra cu oameni care vor să facă mâncare bună.
Și nu doar că nu-mi pare rău, dar mă încăpățânez să merg și mai departe: deschid bucătătăria atelierului meu pentru 3 luni (poate și mai mult, dacă simt că ajută) celor care mi-au tot spus că vor să lucreze cu mine și sunt gata să și facă asta.
Este un stagiu de practică plătit, valabil în București, care cere voință, dar și responsabilitate. Cei pe care îi aleg vor lucra cot la cot cu mine, vor învăța cum să trateze ingredientele pentru a scoate ce-i mai bun din ele, cum trebuie să arate o farfurie care ajunge în fața oaspeților și mai ales, ce gust trebuie să aibă. Nu pun pe masă ce nu se ridică la standardele noastre de calitate, nu ne blocăm în reguli din cărțile de bucate și nu ne limităm imaginația cât timp nu strică gustul, asta așa, ca să știți de unde începem.
Ca să ajungeți în bucătăria mea, tehnica e simplă: trimiteți-mi la office@adihadean.ro până pe data de 23 februarie un email în care îmi spuneți unde ați mai lucrat până acum și de ce ați vrea să lucrați în bucătăria mea, apoi urmează o probă teoretică și, dacă totul decurge bine, etapa următoare – un interviu cu mine.
Ne vedem în bucătărie!