După cum ziceam și la rețeta de sorbet, nu sunt un mare fan al deserturilor/băuturilor reci vara din diverse motive, mai ales de natură medicală, dar dacă e un lucru pe care nu-l pot concepe fără gheață vara, acela e limonada. Gusturile se intensifică atunci când pui câteva cuburi de gheață în pahar, mai ales când vorbim de o limonadă care sfidează puțin tradiționalul amestec de apă, lămâie și zahăr.
Rețeta de azi abia poate fi numită reteță, de fapt. Ce vreau eu de fapt să fac e să vă atrag atenția asupra zecilor de combinații pe care le puteți face vara pornind de la ideea de limonadă, unele dintre aceste combinații fiind chiar surprinzător de răcoritoare, precum băutura de față. Banalul castravete e vedeta în această limonadă și la fel pot fi zmeura, capșunele, afinele, pepenele, mango ori piersicile. Nu mai vorbesc de posibilitatea de a adăuga miere, ceai verde, lime sau ghimbir, apă de cocos, puțină levănțică ori diverse ierburi aromate (busuioc, rozmarin sau cimbru). Cerul e limita, la propriu, așa că îndrazniți să vă preparați acasă băuturile vara aceasta!
Pentru limonada de castravete aveți nevoie de: 2-3 castraveți medii, 2-3 lămâi, apă și zahăr după gust, cuburi de gheață.
Daca aveți storcător de fructe, pur și simplu stoarceți castraveții și lămâile, apoi adăugați zahăr după gust și apă cât considerați necesar. Dacă nu aveți storcător de fructe, puneți castraveții în blender și transformați-i în piure apoi treceți piureul printr-o sită fină. Continuați adăugând sucul de lămâie, zahărul și apa. Cuburile de gheață sunt obligatorii!
Text&Foto: Oana Olguța Iliescu