(PUB)
M-am potcovit cu o drăguță de răceală care mă ține în casă de câteva zile. E „cu de toate”. Nu intru în detalii, dar se pare că dintr-un motiv sau altul, am meritat tot tacâmul. Nu-i grav, Trece cumva, trece și iarna pe care o văd acum prin perdele, nu ne cramponăm noi de atâta lucru. Partea bună în toată povestea asta e că m-am odihnit cât de cât și că am apucat să folosesc storcătorul prin presare la rece Kuvings suficient de des încât să-i prind „gustul”.
Dincolo de faptul că presarea la rece e de preferat în fața procedeului care implică multe lame care se învârt la turație mare (au și acelea rostul lor și aplicații potrivite în alte zone) deoarece astfel se păstrează o cantitate din nutrienți și vitamine mult mai mare și nealterată de oxidare(proces grăbit de lamele care lucrează la turație mare și de centrifugare), mă declar impresionat de robustețea aparatului și de eficiența sa. E gândit în cel mai mic detaliu și e foarte intuitiv, de la montare la spălarea după folosire. Îmi dă senzația că e făcut să dureze o viață.
Deocamdată l-am folosit pentru combinații simple de citrice cu morcovi, mere și/sau banane. Am mai stors cu el rodii și dovleac pentru plăcintă. Sucurile păstrează o parte din pulpa care trece prin sita foarte fină, sunt omogene și păstrează culori vii, frumoase (aspectul acesta mă interesează pentru că din unele sucuri fac sosuri pe care le folosesc pe farfuriile mele și sunt direct interesat de rezistența culorilor fără adaosuri. Un alt lucru care mă interesează atunci când vreau să obțin suc dintr-un fruct, e să obțin cât mai mult posibil. Suc, nu pulpă măcinată. Kuvings face asta. Și mă mai interesează să nu știe toți vecinii că storc fructe, nu pentru că-s secretos ci pentru că nu vreau să-i deranjez. Storcătorul Kuvings e și foarte discret, lucru pe care-l apreciez.
Cred că-i suficient pentru azi și sunt convins că veți avea o mulțime de întrebări despre storcător. Puteți afla informații de bază de aici, puteți găsi rețete aici. Deocamdată îmi croiesc drumul prin răceală însoțit de sucurile pe care mi le storc de trei ori pe zi și de multă supă de pui.
Aștept să-mi treacă frisoanele și vă povestesc și cum e cu setul pentru smoothies și înghețată (sau sorbeto) care transformă storcătorul Kuvings într-un companion de summer party pe care te poți baza. Să fiți sănătoși.