Cremă de usturoi copt

1K

Usturoiul copt e o bucurie, poate fi transformat ușor în sos pentru fripturi sau pentru porumbul copt ori fiert, poate fi uns pe pâine prăjită și căptușită cu șuncă rumenă, crocantă, poate fi transformat în supă cremoasă, în diverse combinații. O să vă arăt azi una dintre aceste posibile combinații.

Mai întâi trebuie să puneți usturoiul la copt. La 180 de grae Celsius, 35-50 de minute. Vă dațiseama că-i copt apăsându-l. Dacă e moale, e copt. Înainte de a-l pune încuptor (pe foaie de copt), tăiați-i partea de jos, aceea cu rădăcina, în felul acesta vă asigurați că miezul pleacă ușor din teacă.

usturoi

usturoiPână se coace usturoiul, faceți o supă din legume. Ceapă, ceapă verde, praz, ardei gras, ardei iute, un cartof mic, frunze de țelină, frunze de pătrunjel, toate pe foc mic, în apă cu puțină sare.

supaScoateți usturoiul din teci (aveți nevoie de două căciulii mari la o porție generoasă, o căciulie la o porție decentă).

usturoiDe aici, lucrurile pot evolua dum vreți voi. Eu am ales să pun usturoiul în blender, împreună cu supa de legume și legumele din ea. Pentru cremozitate dar și pentru că-mi place gustul, am pus în blender și o lingură zdravănă de brânză fină de capră și o linguriță de unt. Plus busuioc.

crema

Simplu, nu?crema de usturoiPentru decor, ulei de ardei iute. Putea fi de dovleac, de măsline, putea să nu fie defel.

crema de usturoiUn bulgăraș de mozzarella prospătă, o linguriță de brânză de capră în supă la servire, un ou de prepeliță poșat, toate pot fi adaosuri bune.

crema de usturoi

Să fiți sănătoși.crema de usturoi

Join the Conversation

  1. salivez:))

  2. no acuma tre` sa pun si blenderu pe lista de cumparaturi.of of numa la mancare va sta capul

  3. nu am stiut ca exista o asemenea supa, o incerc diseara !
    ce imi place cel mai mult la retetele tale, e ca mai dai si alte idei; nu le faci doar pe gustul tau….fiecare dupa gustul lui mai adauga si schimba ceva

  4. Eu as pune usturoi si in prajituri, imi place foarte mult, iar copt este o nebunie culinara.
    De buna seama ca in varianta coapta nu va face rau, stiam ca erau ceva probleme legate de tolerarea usturoiului…

  5. cristina says:

    Minunata reteta. Ce fel de branza de capra ai folosit?

  6. ciprian lazar says:

    Multumesc Adi pentru o reteta minunata si frumoasa:)Mozzarella poate fi incalzita putin sa nu raceasca supa la servire.

  7. popescu claudiu says:

    Multumesc de inspiratie Adi! Astazi am preparat-o si eu! Nu mi-a iesit asa de deschisa la culoare(cred ca am pus prea multe frunze de telina) dar la gust sublima! Multumesc! Si am adaugat ca garnitura niste costite de porc la gratar cu ardei copt! :)

  8. Ce ai mai copt acolo cu usturoiul? Ceapa cumva? Pt ce?

    1. Ceapa a pus-o la fiert.

  9. Iti multumesc tare mult pt ca mi-ai facut cunostinta cu usturoiul copt, nu ne mai putem desparti de el! Foarte faina reteta, am pus in plus gogosar si gorgonzola picanta!

  10. Adi, niste retete de sosuri pt diverse fripturi acum in preajma sarbatorilor ar fi de maare folos. Cat despre sosul cu usturoi copt m-ai facut tare curioasa :). Multumesc

  11. ConstantinV says:

    Voila un plating { iertare pentru …barbarismul (franco-englez) lingvistic } pentru un adevarat masterschef!

    Doua intrebari: petele rosii din ce sunt facute? Ce provenienta are frunza/petala de pe branza? Multumesc.

  12. Domnule ConstantinV, imi permit sa va raspund eu. Dupa umila mea parerea, petele rosii sunt de la uleiul de ardei, iar acea petala este de fapt o sectiune dintr-un ardei iute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close