Am atât de puțin timp azi, că v-aș da doar câteva poze la postarea de față, să vă descurcați cu ele și cu imaginația din dotare. Totuși, nefiind om fără suflet, vă dau și explicațiile scrise, că poate v-or fi de folos (v-or = vă vor, simt că-i nevoie să fac precizarea, la cum merge lumea azi).
Pentru 2 porții ai nevoie de 6 pulpe de pui inferioare, 600 de grame de mazăre (folosesc de obicei congelată, dacă nu-i sezon), 5-6 ciuperci champignon și o mână de frunze de panac, spălate bine. Sare, piper, o foie de dafin, pătrunjel proaspăt, 300 de mililitri de bulion.
Curăță pulpele la capătul fără carne, lasă pielea pe ele și frige-le pe toate părțile până se rumenesc, într-o cratiță cu puțin ulei. După ce s-au rumenit, pune apă în cratiță, cât să ajungă până la jumătatea pulpelor. Pune un capac și dă focul mic. Lasă să fiarbă până-s pătrunse pulpele (35 de minute).
Toarnă bulionul peste pulpe, adaugă mazărea (decongelat, desigur), condimentele și din nou capacul și focum mic. În cinci minute frige ciupercile tăiate-n bucăți/lamele nu foarte fine, sotează spanacul alături de ciuperci, cu o pișcătură de sare. Stinge focurile și pune mâncarea în farfurie. Îndepărtează pielea de pe pulpe înainde de servire, și-a făcut deja treaba (a contribuit din plin la aromă) și, pentru că nu-i grozav de estetică, s-ar putea să nu fie pe gustul tuturor. Sigur, dacă-ți place, nu te obligă nimeni s-o dai pisicii.