Dragilor, în week-end am muncit mai mult decât în oricare dintre zilele săptămânii trecute. Așa a fost să fie. Partea bună e că m-am ales cu zece rețete pentru blog, rețete de care veți beneficia și voi. Una dintre ele e fără carne (săptămâna trecută am decretat două zile fără carne în fiecare săptămână, a mers bine, mai facem) și e cu vinete. Vinete grăsune, cu coaja subțire și miez mult. E musai să le coaceți pe grătar, pentru aromă. Grătarul cu jar e mai bun decât cel cu gaz, în sensul ăsta, dar e bine oricum. Odată coapte vinetele, curățați-le și lăsați-le să se scurgă puțin.
Puneți la copt niște usturoi. Pentru jumătate de kilogram de vinete, aveți nevoie de 70-80 de grame de usturoi copt.
Tocați vinetele împreună cu usturoiul (nu, nu-i oxidat, așa-i cățelul de usturoi, verde-n vârf).
Amestecați două linguri de muștar dulce cu trei linguri de ulei turnate-n fir subțire și două linguri de smântână ori iaurt gras. Condiementați cu sare și piper. E și ăsta un soi de maioneză fără ou.
Amestecați vinetle cu maioneza. Gust grozav de la usturoiul copt (seamănă cu gustul de porumb copt), dulceață de la muștar, savoare de la smântână.
Apoi pâine prăjită și roșii din grădină, zemoase și cărnoase, dulci ca pepenii.
Să fiți sănătoși.