Pandișpan cu sorbet de portocale

248

Hmm, un desert compus poate părea înfricoșător. Dacă e compus din două deserturi simple și care pot fi făcute oarecum simultan, cum pare? Hai să încercăm un pandișpan simplu combinat cu un sorbet de portocale. Vreți? Știam că o să vreți.

pandispan cu sorbet (1)

Pentru pandișpan aveți nevoie de două gălbenușuri, patru linguri de zahăr, două linguri de făină, o lingură de ulei, două albușuri, o pișcătură de sare, o jumătate de linguriță de praf de copt cu șofran.

pandispan cu sorbet (2)

Amestecați gălbenușurile cu uleiul și două linguri de zahăr până obțineți o spumă cremoasă. Amestecați făina cernută cu praful de copt apoi încorporați-o în spuma de gălbenuș.

pandispan cu sorbet (3)

Bateți albușurile spumă tare cu picătura de sare și celelalte două linguri de zahăr. Încorporați spuma în compoziția deja existentă. Coaceți în formă de silicon su tavă pentru tartă (21 cm diametru), la 180 de grade Celsius. Trebuie să treacă testul scobitorii.

pandispan cu sorbet (7)
Cât stă pandișpanul la cuptor, stoarceți sucul din patru portocale mari după ce ați ras coaja de pe două dintre ele. Puneți pe foc 100 de grame de zahăr cu 150 de mililitri de apă și lăsați să dea un clocot. Adăugați coaja de portocală în siropul de zahăr. Lăsați să se răcească siropul și amestecați-l cu sucul de portcale strecurat. Adăugați 100 de mililitri de apă rece și puneți amestecul în mașina de făcut înghețată. Dacă nu aveți una, puneți amestecul într-o caserolă.

pandispan cu sorbet (4)

Puneți caserola în congelator. Din oră în oră amestecați cu o furculiță, să spargeți acele de gheață. După patru ore obțineți un sorbet din care puteți face globuri. Cu mașina de înghețată îl obțineți în 30 de minute, fără bătaie de cap și foarte cremos.
Serviți pandișpanul cald cu sorbetul rece. O să faceți senzație. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Un desert foarte elegant. Arata superb!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close