Ieri am participat la Michelin Tour, la Poiana Brașov și Prejmer (pe circuit) la invitația celor de la Michelin via Chinezu. Am bătut 300 de kilometri încolo și 300 încoace pentru o întrebare, de fapt, pentru un răspuns la întrebarea din titlu. Am așteptat cuminte să spună oamenii lucruri (interesante, altfel) despre siguranță, eficiență și protecția mediului (Michelin e lider mondial pentru că reușește să scoată rezultate bune din cei 600 de milioane de euro cheltuiți anual pe cercetare și dezvoltare), am decis că ar fi bine să-mi iau gume noi la mașină și, când a venit momentul, am pus întrebarea care mă roade de ceva vreme: care-i treaba cu ghidul roșu (acela în care se află bunătățile) și de ce România are parte doar de ghidul verde (acela în care se află locurile de văzut)? Ei bine, răspunsul nu mi-a prea plăcut. Poate pentru că e un pic prea dureros de adevărat: încă nu avem destule restaurante atât de bune încât să se justifice tipărirea unui ghid întreg. Și nu poți face ghid cu două pagini, de bună seamă. Mi-am înghițit amarul și am pornit spre casă cu amintirea unei dimineți faine pe circuitul de la Prejmer și cu vizita bisericii fortificate din aceeași localitate, aflată și ea în Ghidul Verde. Vă las cu câteva poze de ieri. Le-am pus pe toate în albumul de pe pagina mea de Facebook. Și cu o întrebare: cunoașteți localuri în România pentru care merită să faci un ocol ori să te oprești din drum de dragul mâncării pe care o oferă? Mulțumesc.
Vrei să primești rețetele prin email?