Paste și Bucătăria pentru toți la 10 ani

344

Revista Bucătăria pentru toți a împlinit zece ani de la prima apariție, zece ani de viață, de rețete, de povești despre mâncare. Ocazie cu care-i felicit. Ocazie cu care am fost invitat de prietenii mei de la Unisol să gătesc la întâlnirea revistei cu fanii săi. M-am întâlnit acolo cu câteva zeci de doamne și domnișoare pentru care am făcut paste (pastele au fost tema întâlnirii), după cum am învățat prin practică multă și directă alături de prietenul meu Luca Gragnato, italian și bucătar chiar și la vremea asta.

Am făcut trei rețete dintre care două vegetariene (așa a ieșit) dar gustoase și una cu bacon, smântână dulce și multă brânză rasă, despre care o doamnă mi-a spus că a fost „revelatoare”. Ceea ce vă doresc și vouă. Mai jos pun niște poze de acolo. O să găsiți și povesteaa două dintre rețete, tot în acest articol. Deci, puțintică răbdare vă doresc:

Să vedem: pastele fierte conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Sosul: două cepe, doi căței de usturoi, tocate mărunt, înmuiate pe foc mic cu o lingură de ulei și trei linguri de apă. Când s-au înmuiat, adaugi o cană de suc de roșii sau roșii pasate (și mai bine). Puțină sare și foarte puțin zahăr, pui apoi pastele, amesteci bine, ieie repede de pe foc, presari parmezan ras și frunze verzi de busuioc ori pătrunjel ori cozi de ceapă verde.

Paste fierte conform indicațiilor de pe ambalaj. Bacon mărunțit, o lingură de ulei, cratiță și foc iute. Când e rumenit baconul, turnați peste el un pahar de vin alb. Amestecați bine-n cratiță, se formează un sos nu prea gros dar foarte aromat. Turnați o cană de smântână dulce și reduceți focul. lăsați să scadă, adăugați pastele, puțin piper și multă brânză rasă. Amestecați bine și terminați cu frunze de busuioc.

Mi-a plăcut că la aceste întâlniri (pentru mine a fost a doua) vin mamele cu tot cu copii.

Mi-a plăcut și că la micul concurs de gătit pus la cale de organizatori, doamnele s-au grăbit să se înscrie apoi s-au implicat foarte serios în rezolvarea temei.

Următoarea întâlnire cu cititorii revistei Bucătăria pentru toți va avea loc în Septembrie. Până atunci, să fim sănătoși cu toții.

Join the Conversation

  1. Tot respectul pentru cum stii sa-ti imparti timpul pentru a ne incanta pe toti cu retete minunate in diverse locatii, cu diverse teme!!!
    Mult succes in continuare!

    1. Adi Hădean Author says:

      mulțumesc:)

  2. La multi ani gustosi!:)
    „dintre care două vegetariene (așa a ieșit) dar gustoase”…acel dar nu-si are rostul, bucataria vegetariana este gustoasa si atat:))

    1. Adi Hădean Author says:

      ei, da!:))

  3. La multi ani, “ Bucataria pentru toti”!
    Iar tie, Adi, iti doresc multa inspiratie si putere de munca.

  4. „Mi-a plăcut că la aceste întâlniri (pentru mine a fost a doua) vin mamele cu tot cu copii”, asta vrea sa sugereze ca exista intalniri la cere mamele vin fara copii? :))

    1. Adi Hădean Author says:

      da. dar nu înțeleg unde-i gluma.

    2. In baxul de Unisol! cred ca acolo-i!…
      Glumesc! Acolo-i vitalitate romaneasca!

  5. Amalia Zaprea says:

    Sunt convinsa ca pastele au fost bune.Dar poza de ieri in costum e suuuper!Simplu si elegant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close