Curcan cu roșii la cuptor

671

Zilele trecute am început să gătesc din nou acasă (am făcut o pauză de aproape trei săptămâni, pentru că nu mai ajungeam acasă decât noaptea). M-am luat binișor cu sacu-n spate până la piață. Am cumpărat o aripă de curcan (destul de zdravănă, suficientă carne pentru patru persoane) și un kilogram de roșii mititele, de grădină. Un dovlecel, două căpățâni de usturoi și o mână de pătrunjel au completat coșul de cumpărături.


Am tăiat în două aripa, în mai multe bucăți roșiile și le-am pus pe toate (inclusiv usturoiul, pătrunjelul, dovlecelul, două linguri de ulei de măsline și puțină sare+rozmarin+piper) într-o cratiță rezistentă la căldură. Am pus cratița-n cuptorul încins bine (o cană de apă a mers peste roșii&carne), am redus temperatura la 160 de grade Celsius și am lăsat mâncarea-n cuptor pentru trei ore.

Am obținut o friptură delicioasă, fragedă dar ușor crocantă. Roșiile și dovlecelul – de vis.

Fără altă garnitură, doar cu puțină pâine de casă care să culeagă sosul din farfurii.

Să fiți sănătoși.

 

 

Join the Conversation

  1. Christian says:

    Sa fie iare asa de simplu ?, hmm incercam si noi .

  2. adihadean Author says:

    este, este:)

  3. Neaparat incerc asta,chiar simplu si daca nu necesita garnitura e perfect.
    Inainte sa sarcina te urmaream zilnic, acum am ami rarit-o cu site-urile culinare ca sa nu-mi starnesc poftele de gravida, stii cum e!?!?!
    Multumesc de reteta.

    1. adihadean Author says:

      liana, n-am fost niciodată gravid dar am auzit că în unele cazuri, poftele pot fi răvășitoare.)

  4. imi place mancarea la cuptor…mai ales in oala de lut! ultima data am gatit, in oala de lut, coada de vita, cu legume(morcov, patrunjel radacina, rosii,ceapa) usturoi, cimbru proaspat( putin mai mult, imi place la nebunie)))), piper boabe, sare. a iesit superrr!! o sa incerc si curcan:d

    1. adihadean Author says:

      mira, nu te sfii:)

  5. Mi-ar placea sa faci un meniu saptamanal, cu un buget mediu. Cred ca multi sunt interesati sa descrii de la o aprovizionare pentru o saptamana la planificarea meniului pentru o familie -3-4 persoane. Stiu ca a fost extrem de comentat bugetul pe care il anuntai ca fiind cheltuielile tale pentru o luna. E nevoie, mai ales in conditii de criza, dar si pentru sanatate, sa gatim mai mult in casa si sa planificam totul.

    1. adihadean Author says:

      dorina, de acord. sper să am ocazia să fac asta:)

  6. O friptura delicioasa,sanatoasa si gustoasa. Spre final, pot fi aruncate peste friptura,asa,in gluma, niste felii mai groase de mere. E super.

    1. adihadean Author says:

      emilia, siguuur.)

  7. Maine ma duc sa tai un curcan si sa-l prepar in acest mod.

  8. Adi, ce bunătate ! Carnea de curcan e mai sănătoasă decât cea de pui, porc şi vită, de aceea ne-am orientat mai des spre ea şi chiar eram în căutare de noi reţete. Mulţumesc !

  9. Subscriu la rețetă :-) Și eu am făcut ceva similar aici http://www.foodie.ro/2011/04/14/friptura-de-curcan-la-cuptor/ și e absolut delicios (și ieftin)

  10. Ce mi-a placut gluma ta, de aia am pus si eu punctuatie „oscilanta” la sf. Dar stii ceva, bucura-te ca nu poti fi vreodata gravid:)!
    Acum notez reteta, am pregatit ingredientele s-o fac pentru pranz. Merci inca odata!

  11. In alea 3 ore cat a stat friptura in cuptor de cate ori ai umblat la ea? Sa o amesteci/intorci?

    1. adihadean Author says:

      Mircea, niciodată:).

  12. Asta era raspunsul la care si pe care il asteptam :D

  13. 3 ore???? De ce asa de mult timp????

    Asa de greu se coace aripa de curcan??? O ora-max 2 nu erau suficiente?…e totusi carne de pasare…

    1. adihadean Author says:

      diana, pentru că de atâta e nevoie pentru ca roșiile și carnea să se coacă împreună perfect:)

  14. mancarea a fost acoperita in cele 3 ore sau nu ?

    1. adihadean Author says:

      cris, nu.

  15. uuuf, se poate si in tava mai adanca (in lipsa unei oale rezistente la cuptor)? sau sunt prea „imprastiate” ingredientele si nu se mai contopesc la fel ca-n oala?

    1. adihadean Author says:

      Coco, se poate

  16. Multumesc frumos! A, si La Muuuulti, Muuuuulti Ani sanatosi!

  17. M-am chinuit cateva ore sa-mi aduc aminte numele tau ca sa intru aici, noroc cu denisa:) dar nu e cam mult 3 ore? Mie intr-o ora la 200 grade mi se fac scrum chestiile in cuptor. De ce spui ca ai redus temperatura, ai lasat oala la o temperatura mai mare si apoi ai redus-o? Am un copan de curcan de 3 zile in frigider si caut innebunit o reteta misto sa-l gatesc, ca nu-mi mai incape nimic in frigider de cat e de mare, dar nu as vrea sa-l fac scrum. Se acopera oala cu staniol?

  18. adihadean Author says:

    Cuptorul se incinge apoi temperatura se reduce( cand pui cratita in cuptor). Nu acoperi, e ok asa.

  19. multam frumos.

    1. adihadean Author says:

      cu plăcere:)

  20. daca e atat de multa placere, nu-mi mai dai un indiciu, daca te rog frumos?:) acum am bagat totul la cuptor si am programat la 3 ore dar.. mai e nevoie sa „le intorc”? adica copanul nu trebuie intors si pe cealalta parte, sa se faca? am folosit in loc de dovlecel, morcovi si praz. sper sa fie ok :)

    1. adihadean Author says:

      te cam întinzi:))). credeam că-i clar când am spus că am lăsat-o în cuptor trei ore:). asta înseamnă că …am lăsat-o în cuptor trei ore. nici măcar nu m-am mai uitat la ea. dacă nu ești sigur de felul în care coace cuptorul tău (nu toate coc la fel, de fapt n-am întâlnit două care să coacă la fel), e mai bine să te uiți din când în când și să înfigi o scobitoare în carne. dacă pătrunde ușor până la os, e cam făcut:). nu are nevoie de trei ore pentru asta dar are nevoie de trei ore pentru a se topi în gură:).

  21. gata sefu’, dinner is ready. http://goo.gl/89uav

    sa traiesti bine! multam frumos de tot.

  22. Adi, pulpa de curcan, rosiile si dovlecelul sunt la cuptor! Acum astept rezultatul

  23. Am gustat rezultatul, este excelent. Pe langa gust, apreciez foarte mult faptul ca la mancarea asta nu te spetesti muncind… le trantesti pe toate intr-o oala si … le transmiti doar ganduri pozitive!
    Imi place reteta, o sa o mai fac si imi place si blogul.
    Pe curand!

  24. e preferata mea! am facut-o de vreo trei ori deja…noroc ca te-am descoperit ca altfel nu cred ca mai gateam vreodata cu placere! :)

  25. Sebastian Iordan says:

    Eu am vazut la multi ca inainte sa bage curcanul la cuptor , il prajesc un pic in tigaie inainte sa il bage in cuptor . Risc sa il overcookuiesc daca procedez asa ?

    1. Adi Hădean Author says:

      nui niciun pericol. rumenirea are rol de a intensifica aroma stratului exterior. e ok.

  26. bogdan costea says:

    Daca in loc de aripi folosesc pulpa, modific cu ceva reteta sau timpul de coacere?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close