Fabrica de bere Ursus – pacea de la Cluj?

244

Când Ursus au anunțat că strâng lomurile și se mută de la Cluj, clujenii s-au supărat. Pentru că sunt oameni cu simțul prorpietății și pentru că simbolul Ursus e proprietatea Clujului și a clujenilor, orice ar scrie în actele de proprietate ale fabricii. Pot să înțeleg asta, deși nu-s un pătimaș, nici al simbolurilor nici al berii. E ca și cum ai muta echipa U Cluj în Timișoara și le-ai cere fanilor să fie fani în continuare, că tot fotbal joacă echipa, chiar dacă-i la câteva sute de kilometri distanță. În fine, nu insist, a făcut Groparu o analiză bună și destul de întreagă a poveștii (vă poftesc să o citiți pe blogul lui). Am deschis subiectul doar pentru a vă spune că s-a deschis Fabrica de bere Ursus, un pub fain făcut, amplasat pe terenul fostei fabrici de bere Ursus. Ce treabă am eu cu asta? Deocamdată niciuna, posibil să nici nu am în viitor. Totuși, oamenii m-au chemat la deschidere și, pentru că am fost acolo, mi se pare de bun simț să scriu despre asta. Adică despre faptul că s-a deschis. Mai mult decât că-i un pub cum puține am văzut (mă refer la designul interior), n-am ce să vă spun deocamdată. Poate dacă o să-i mai vizitez și o să mă convingă. Dacă deschiderea pub-ului reprezintă îngroparea securii războiullui dintre Clujeni și URSUS? Habar n-am, dar înclin să cred că va trebui să mai curgă multă nefiltrată din dozatoare până să poată fi considerată încheiată pacea de la Cluj.

Anecdotică: EU am băut PRIMA HALBĂ oficială ieșită din muștiucul dozatorului din Fabrica de bere. Cum se poate una ca asta? Să vă spun: primarul Clujului a primit prima halbă. Find în timpul serviciului, n-a băut ci a ciocnit cu reprezentanții fabricii apoi a pasat halba ofițerului de presă. Care m-a întrebat dacă beau o bere. Pentru că știam că-i prima și pentru că îmi doream să mă pot lăuda cu asta, am băut-o. N-a fost rea. Nefiltrată, ușor dulce, ușor de băut. Genul de bere pe care o poți bea „de performanță”.  Gata povestea. De restu’, poze din ziua inaugurării (la petrecerea de seară nu am fost, că m-am dus cu Miki Valoare să vedem Transformers, un film mult prea lung pentru cât e de bun.

 

 

 

Prima halbă

 

 

 

Join the Conversation

  1. da, trebuie sa curga multa bere, asta in cazul in care nu se termina in mijlocul saptamanii la 7 seara :((

  2. Offf Clujencele!!!!! Bere buna servita de fete frumoase!!! Cluj, te urasc !

    La Satan cu Fabrica de Bere Timisoreana, ca nu-s in stare sa face ceva asemanator. Exista fabrica-n sine, care este sub patronaj URSUS, si un spatiu imens langa, care a fost concesionat unui idiot. Si-a tras o crasma de toata jena. Rusine!!! Daca mai sunt timisoreni printre cititorii acestui blog minunat, ziceti si voi, nu-i pacat?!

  3. Draga Lucian, imi pare rau dar trebuie sa te anunt ca cei de la SabMiler- nu Ursus – au construit beraria, au construit-o strict pentru profit si nu pt clujeni, ca orice multinationala care se respecta, au construit-o langa hasdeu pt a mulge si mai mult..iar in ceea ce priveste Timisoreana…apartine exact de acelasi brand: SabMiler- care a cumparat cam tot prin zona…

  4. deci primarul ciocnea și nu bea? sau doar la altă bere era deranjant obiceiul? pare fain „stabilimentul”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close