E zi de post, e post în fiecare zi de fapt. Sigur, nu pentru toată lumea. Dar și cei ce aleg să nu postească, din orice motiv ar face-o, pot mânca fără carne (mai ales dacă-s vegetarieni). Azi vă arăt ce am făcut ieri: o mâncare simplă, bogată-n fibre dar și în arome, exotică și foarte pământească în același timp. Am făcut un curry din linte și fasole albă, cu bob gigantic. Aș putea să numesc mâncarea asta David și Goliat (la asta mi-a fugit mintea când am văzut lintea mică lângă fasolea enormă).
Am folosit linte și fasole din conservă (n-am o problemă cu asta, atîta timp cât cutia conține pe lângă fasole doar apă și sare, am grijă în schimb să nu mai pun sare în mâncare).
Am mai folosit două cepe, un cățel de usturoi și câteva fire verzi de arpagic.
Pentru aromă și culoare: boia dulce, galangal praf, curry dulce și curry iute.
Am pus ceapa și usturoiul (tocate) în ulei de porumb, la încins. Când au început să sfârâie am adăugat apă (o ceașcă) și am ținut tigaia pe foc până a scăzut apa și s-a format un sos grosuț și dulce. Apoi am pus lintea și fasolea și am mai pus trei linguri de apă.
Am mai admirat o dată condimentele…
…apoi le-am pus în mâncare și am amestecat. Am lăsat să dea două-trei clocote apoi am luat mâncarea de foc.
Mi-am asprit mâncarea cu ardei iute și am aromat-o (extra) cu arpagic verde.
Bun de la un capăt la altul. O să mai fac.
Să fiți sănătoși.