Curry de vițel

521

Pentru că vin zile tot mai scurte și nopți tot mai lungi și pentru că lumina naturală se împuținează, am decis să investesc într-un flash pentru aparatul foto. Am luat un Nikon, la mâna a doua, că-s investitor din cei săraci, nu din cei bogați. Nu-i bai, noi să fim sănătoși și funcționali. Am început aseară să mă joc cu el și sper că în trei-patru luni o să mă prind despre cum funcționează și cum pot să-l folosesc la potențialul lui maxim. Până când voi reuși să scot poze bune cu ajutorul lui, vă rog să le suportați pe cele din timpul procesului de învățare. Eu o să mă străduiesc să gătesc în timpul zilei, dar pun pariu că n-o să-mi iasă mereu.

Rețeta cu care am inaugurat flashul e una indiano-arabă, simplă și la obiect, pe care am furat-o în timpul expediției Muson. E un curry de vițel cu ardei iute și se prepară așa cum veți vedea mai jos. Am ales pentru ea niște carne de vițel (cam 5-600 de grame), cu pielițe puține și suficient de fragedă. Rasol fără os în cazul de față dar de aflam, luam gât de vițel, e mult mai fraged.

Am mai folosit două linguri sănătoase de praf de curry.

Două lingurițe de pastă de roșii și două lingurițe de pastă de ardei iute, amestecate bine.

Am tăiat carnea în bucăți nu prea mari (cât de o îmbucătură) și am turnat peste ea două linguri de sos de stridii. Am presărat praful de curry și am amestecat bine. Am lăsat-o să se odihnească zece minute.

Am tăiat în bucăți mari un ardei gras, un ardei iute verde, o ceapă și trei căței de usturoi.

Am pus carnea și legumele într-o tigaie încinsă cu puțin ulei. Am amestecat mereu timp de cinci-șase minute.

Am redus focul și am turnat o cană de smântână dulce. Am lăsat să fiarbă încet încă două minute.

Am adăugat pasta de roșii amestecată cu cea de ardei și am stins focul. Poate vă întrebați cum poate fi gata carnea de vită în zece-12 minute. E fragedă dar rămâne ușor în sânge. Asta ar putea să deranjeze dar există o soluție: adăugați apă caldă sau supă de carne și lăsați să fiarbă la foc mic o oră-o oră și jumătate. Veți obține același gust de curry, poate chiar mai intens însă carnea va fi bine fiartă. Dacă vă opriți cu fiertul undeva între 12 minute și 90 de minute, aveți șanse bune să obțineți o carne prea tare. E alegerea voastră, așadar.

Pentru mine a fost destul să țin carnea pe foc 12 minute. Am pus-o peste o mână de orez fiert în apă cu șofran și sare.

Pentru ca și Raluca să mănânce din mâncarea asta, am lăsat carnea să fiarbă până s-a înmuiat destul. No, gata, să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. carne de vitel in orice fel=yummi

  2. Felicitari pentru achiziție (flash și rețetă) :). O săptămână bună cu arome asiatice.

  3. Asta trebuie neaparat s-o incerc – e exact genul de mancare care-mi place!
    Merci!

  4. Daca blitzul are capul indoibil (gen sb-600) ridica-i capul si trage cu el intr-o carpa alba astfel incat lumina sa ricoseze pe mancare. Blitzul va calcula automat cata lumina trebuie sa dea :P

  5. Bine te-am regasit , dupa doua saptamani de absenta ( a mea !)- necazuri familiale !Acum am de citit cam mult din urma sa ajung cu postarile tale la zi . Da nu-i bai ca acum am timp . Sa fim sanatosi , ca restul le rezolvam . N-am stiut ca esti in Bucuresti ca poate ma strecuram si veneam sa te vad , dar poate alta data !

  6. Hmmmmm, tare imi place cum a iesit.

  7. A fost pranzul nostru, usor atipic, de Florii. Cu garnitura de cartofi copti. Foarte rapid, foarte usor de preparat si FOARTE gustos!

  8. Mihai Bontea says:

    Ioi da bine arata , cred ca si gustu-i pe masura.
    O sa incerc si eu reteta cat mai repede cu putinta.
    Adi Te rog frumos sa ne indrumi cu o reteta de muschi de vita la cuptor pentru noaptea de anul nou.
    Multam fain.

  9. Scubli Vlad-Coriolan says:

    Superba reteta ! Felicitarile mele !
    Am testat-o chiar in seara asta iar papilele mele gustative sunt fericite :)
    Doar ca in loc de smantana am folosit Panna, iar o mica problema, nu am gasit sos de stridii din pacate :(

  10. Foarte buna rețeta, doar că am schimbat smântâna cu lapte de cocos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close