M-am trezit că mai am în frigider apio (vezi aici detalii) și broccoli rămase de la rețeta de ieri. Hmmm, oare ce să fac cu ele? Supa-cremă părea soluția perfectă, mai ales că am primit recent un blender foarte bun (pentru rezultate satisfăcătoare în muncă și participare meritorie la concursul blogurilor culinare de pe Gustos.ro). Am mai adunat pe lângă mine bruma de ingrediente de care mai aveam nevoie și am purces la treabă.
Dacă găsiți fire tinere de apio, puteți să le mâncați crude, în salate, sunt foarte parfumate. Cele mai puțin tinere sunt perfecte pentru supe-ciorbe-creme.
Broccoli, preferatul multora. Nu-s un mare fan dar merge:).
Nu aș fi putut să fac o supă-cremă pe gustul meu dacă nu aveam ulei de măsline extravirgin și smântână dulce.
Pentru ca mâncătorul de carne din mine să aibă parte de satisfacție, am alăturat supei niște kaiser.
Usturoiul e pentru aromă, firește.
Am pus legumele într-o oală cu apă clocotită și le-am fiert zece minute. Am luat oala de pe foc și am turnat în ea două lingurițe de ulei de măsline.
Am pus blenderul la treabă.
Am adăugat smântâna.
Am condimentat cu sare și piper proaspăt măcinat.
Am tăiat kaiserul cubulețe și l-am rumenit într-o tigaie antiaderentă, fără ulei sau alte grăsimi.
Am prăjit o felie de pâine și gata prânzul de ieri.
I-a plăcut chiar și Ralucăi iar ea nu se omoară după supe, pe de o parte și după broccoli pe de altă parte.
O să mai fac, de bună seamă.
Să fiți sănătoși.