Acum câteva săptămâni m-au căutat prietenii de la TVR și m-au rugat să gătesc oarece mâncare norvegiană pentru una dintre emisiunile lor. Am căutat rețete, multe dintre ele erau cu pește ori cu ingrediente greu de găsit pe la noi așa că am decis să fac una cu porc. Ea se prezintă bine și simplu, simplu de tot.
Îmi rămăsese niște varză acră de la rețeta pe care am făcut-o pentru ebucataria.ro (știți că pun rețete și acolo, nu?). Ardeiul iute e mai mult de decor.
Cotletul, cu puțin os, cu șorici și ceva grăsime. L-am crestat și l-am prăfuit cu piper proaspăt măcinat. L-m cumpărat de la măcelărie și în felul ăsta am putut să iau fix cât îmi trebuia, adică două felii. De la supermarket trebuia să cumpăr cel puțin șase, ei nu obișnuiesc să pună mai puține în caserole.
Restul ingredientelor de care am nevoie sunt aici: puțin unt, puțin chimen, piper roșu (putea fi de orice culoare).
Am pus untul la topit.
Am rumenit în el carnea, două minute pe fiecare parte.
Am dat cotletele la o parte și am pus în tigaie piperul și chimenul, să se încălzească puțin.
Am adăugat repede varza și am amestecat bine. Am mai ținut tigaia pe foc doar un minut, nu am vrut să obțin varză călită ci doar să o încălzesc pe cea murată, să o umplu de aromă de chimen.
Cum credeți că a fost?
Eu zic să încercați, vă costă cel mult patru lei pe porție și vă ia cel mult șase minute să preparați minunăția asta nordică.
Să fiți sănătoși.