Am găsit piper roșu, într-un magazin mic din cartierul în care locuiesc. E la fel de aromat ca piperul verde și la fel de iute ca piperul negru. Ba poate mai aromat și poate mai iute. Și culmea, ar putea fi de pe aceeași plantă de pe care s-a recoltat piperul verde. Ori cel negru. Lumea în care trăim e fantastică, ne oferă diversitate pe centimetru pătrat, mult mai multă decât ne imaginăm că există. Iar noi ne plictisim. Sigur că nu o să mă întind la filosofie ci o să vă arăt la ce am folosit ieri piperul roșu:
Am decis să fac paste.
Spaghetti, mai exact.
Nu puteam fără carne așa că am ales piept de pui.
Aici vedeți cam trei linguri de pastă de ardei dulci, made in China. Bună.
Roșii zdrobite. Fabricat în România.
Piper roșu din India.
Habar n-am de unde provin usturoiul și ardeiul gras dar mi-ar fi plăcut să fie românești. Nu cred că au fost.
Am rumenit puiul împreună cu ardeiul, usturoiul și piperul.
Am adăugat pasta de ardei dulce.
Am amestecat puțin apoi am pus pasta de roșii.
Au urmat pastele și parmezanul
Gata.
Vă propun să căutați și să folosiți măcar o dată piper roșu. S-ar putea să vă placă aroma lui.
Să fiți sănătoși.