Adică orez cu carne și legume. Mă antrenez pentru serile spaniole de la Casa Latină și asta se vede și din titlul postării de azi și din rețeta pe care o veți vedea mai jos. Am făcut ieri o mâncare cu mult orez dar și cu multă carne. Am folosit și (toate) legumele pe care le-am mai găsit în frigider. Iată ce și cum:
Orez cu bob mare și oval, foarte bun pentru ce-mi trebuia mie. Mai ales că nu aveam altul.
O roșie, o ceapă, o jumătate de ardei iute, două ciuperci, mai e și o bucată de țelină prin spate și cred că am mai găsit în lada frigiderului fix un morcov.
Carnea (pe lângă cârnatul din imaginea de mai sus) a fost o bucată de pulpă de porc.
Condimentele: anason, anason stelat, boia dulce și amestecul de șofran, curry și sare pe care mi l-am adus din Spania.
Am pus orezul într-o tavă pentru cuptor și l-am amestecat cu condimentele.
Am tăiat cârnatul în rondele. Ele au ajuns în tavă, peste orez.
Am tăiat legumele și le-am pus peste cârnat (&orez).
Am tăia carnea în bucăți nu foarte mari. Am pus-o în tavă, am presărat puțină sare pe deasupra, am acoperit cu apă și am dat tava la cuptor. 35 de minute la 180 de grade Celsius.
A ieșit mâncarea asta (în care nu am amestecat defel):
Foarte bună, foarte aromată.
Pe fundul tăvii s-a format o crustă din orez extra-copt, îmbibat cu mirodenii. Delicioasă.
Să fiți sănătoși.