Mesele românești de sărbători abundă în mâncăruri grele, trebuie să recunoaștem asta. Și mai trebuie să recunoaștem faptul că mulți dintre noi încep anul nou cu deviza „de mâine merg la sală”. Sigur că-i bine și sănătos să faci sport, e bine să și mănânci ce-ți place dar e și mai bine să alternezi mâncărurile grele cu unele mai ușoare (care pot fi și gustoase și ușor de făcut). Am câteva idei pentru voi, sper să vă placă și să vă fie de folos.
Supa cremă de roșii, fără smântână, unt sau alte grăsimi în afara uleiului de măsline extravirgin, folosit într-o cantitate rezonabilă. Poate fi făcută simplu (cartof, morcov, roșii, ceapă, usturoi, fierte împreună și mixate) sau ceva mai complicat, ca aici.
Legumele coapte. Delicios de sănătoase.
Bananele coapte, desert de inspirație asiatică, alternativă bună la cremele grele.
Cous cous, cu sau fără pui la cuptor.
Spuma de brânză cu vișine. Puteți folosi vișine din compot.
Tăiețeii la wok cu legume, chiar și cu carne, sunt ușor de făcut, ușor de digerat.
Pastele proaspete cu roșii cherry.
Le brick, un sandwich care poate fi făcut foarte bine și cu resturi de friptură de curcan de la masa de Anul Nou.
Puiul cu fructe. Folosiți ce fructe găsiți în sezonul acesta (merge inclusiv ananasul).